Nieuwe EPK-tool in de maak: Prezzkit

Als muzikant en geluidstechnicus liep Jesper Weerheijm geregeld tegen het probleem aan dat de communicatie met bookers en zalen tijdrovend en omslachtig was. Daarom bedacht hij Prezzkit. Een online tool voor muzikanten om snel en gemakkelijk een EPK te maken.

Linkjes en bestanden aan je mail toevoegen vond Jesper te chaotisch en oogt onprofessioneel. Hij zocht al een tijdje naar een oplossing die niet direct zwaar in de kosten liep en betaalbare tools lieten qua ontwerp en functies dan weer wat steekjes vallen. Oplossing? Dan maar gewoon zelf bouwen! Prezzkit is een tool met een duidelijke en overzichtelijke editor en veel opties om je EPK volledig te personaliseren. Om dit nieuwe (en Groningse) platform te ontwikkelen heeft Jesper een crowdfunding opgezet. Dus lijkt het je handig om gebruik te maken van deze tool? Dan vind je hier meer info en kan je al een klein bedrag doneren.

Een Electronic Press Kit (EPK) is de ideale tool om jezelf kernachtig voor te stellen: het pakket bestaat onder andere uit een biografie, een recente speellijst en livefragmenten van je shows. Zeker in de beginfase van je band is het handig, om aan te geven waar je als artiest momenteel staat. Met een EPK bied je geïnteresseerde boekers, labels, programmeurs en andere professionals in één keer alle relevante informatie aan.

Meer weten over EPK’s of andere handige informatie om goed van start te gaan? Bekijk dan onze Bands 101: de basics pagina.