S&K #5: Sound; Hoe creëer je een eigen geluid?

Op woensdag 17 november organiseert POPgroningen een nieuwe Skills & Knowledge sessie. Tijdens deze sessie gaan we o.a. in gesprek met Cashmyra (voormalig winnaar POPgroningen Talent Award & oud Hit the North deelnemer) en Harmen Ridderbos (Town of Saints & Electropoëzie) en ontvang je tips en tricks over hoe je tot je eigen unieke sound komt. Ook is er ruimte om je eigen muziek aan een aantal professionals te laten horen. Neem je demo dus mee! 

Hoe bouw je aan je eigen sound en uit welke onderdelen bestaat deze eigenlijk? Hoe zorg je er voor dat het interessant en eigen klinkt? Is er een methode om je sound overal goed te laten klinken? Deze Skills & Knowledge sessie staat in het teken van geluid. Wat is het eigenlijk en hoe gebruik je het in je voordeel? Samen met een aantal professionals uit de industrie gaan we op zoek naar de perfecte sound. Vragen als: wie zijn de artiesten met een unieke sound en wat kan je van hen leren? Hoe vind je je eigen geluid en hoe communiceer je deze aan je publiek en de mensen waarmee je samenwerkt? 

POPgroningen zoekt demo’s
Tijdens de sessie proberen we tot een aantal concrete werkpunten te komen waar je thuis mee aan de slag kunt. Ook is er ruimte om je eigen muziek aan de professionals en andere deelnemers te laten horen, neem dus je demo mee!

Professionele inzichten
Cashmyra musiceert, filmt, schrijft, fotografeert, ontwerpt, denkt na & ontspant het meeste met een scherp mes in de hand. In de keuken. Daarnaast ken je wellicht het gelijknamige Nederlandstalige postpunk duo dat graag vervreemde teksten, vuige herrie en spoken-word met elkaar afwisselt. Altijd een beetje boos om alles en juist daarin zit comfort. Met het fuzzige debuutalbum Moreel Verwerpelijk stond het duo o.a. al op ESNS20, ESNS21, in Vera en doet mee aan Popronde 2021

Harmen Ridderbos is muzikant en producer. Jarenlang tourde hij door Europa met de band Town of Saints. Daarnaast speelde hij met en produceerde hij voor Electropoëzie. Sinds een aantal jaren heeft Harmen een studio in Groningen waar hij albums produceerde van o.a. Cashmyra, Them Dirty Dimes, Jan Henk de Groot en Martijn van der Zande.

Indian Askin is multi-instrumentalist en producer Nelson “Chino” Ayala. Na vele jaren van muzikale verkenning in zijn eentje, werd hij in 2011 voorgesteld aan producers Peter Kriek en Ariaan Olieroock (16BL/Cubicolor) en begon hij zijn songwriting- en opnamevaardigheden aan te scherpen. Met Zuid-Amerikaanse invloeden door zijn vader, een harpspeler en percussionist uit Paraguay, en zijn ongezonde obsessie voor 90s punkrock kan de sound van Indian Askin omschreven worden als groovy, luidruchtig en eigenzinnig. 

Wanneer: woensdag 17 november
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop 19.30 uur)
Waar: VRIJDAG, Sint Jansstraat 7
Kosten: 5 euro (alleen pin mogelijk)

Let op: i.v.m. de huidige coronamaatregelen zijn wij verplicht om een geldig QR-code te scannen

Skills & Knowledge sessions
Skills & Knowledge zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk met je over onderwerpen binnen het muzikantschap. De sessies  worden georganiseerd door Richte Westerman en gehost door Douwe Doorduin. Afhankelijk van het thema van de sessie worden er passende gasten uitgenodigd.