Online Skills & Knowledge #6: Recording; demo – pre-pro – studio

Op 8 december organiseert POPgroningen de laatste Skills & Knowledge sessie van dit jaar. Tijdens een panelgesprek en meet-up gaan we o.a. in gesprek met producer Tom Broshuis (Heirloom Studio, Mister & Mississippi), artiest Sophia de Geus (45ACIDBABIES), producer Martijn Groenevelden (Mailmen Studio) en producer/songwriter Wannes Salomé (Klangstof) geven deze professionals je tips & tricks over de stappen die je kan nemen om je song van demo naar pre-productie naar studio-niveau te tillen. Doe online gratis mee!

Uit welke elementen bestaat een goede demo? Wat kan je toevoegen in een pre-productie en hoe kom je tot de kern in de studio? In de laatste Skills & Knowledge sessie van 2021 leer je alles over hoe jij je demo naar studio-niveau kan tillen. Welke gear is onmisbaar in je thuisstudio en hoe vind je de juiste producer voor je songs? Hoe stroomlijn je een studiosessie en hoe maak je de juiste keuzes tijdens het mixen van de opname? Op deze, vele andere maar vooral je eigen vragen krijg jij antwoord tijdens de sessie op 8 december. 

Professionele inzichten
Tom Broshuis was gitarist van de succesvolle band Mister & Mississippi en ontpopt zich tegenwoordig als studioman en go-to-guy voor ambient- en soundscape-achtige muziek. Hij produceert de platen van zijn soloproject Heirloom, maar ook steeds meer andere artiesten weten hem te vinden voor samenwerkingen vanwege zijn sound en aanpak. Zo ook zijn ex-bandgenoot Danny van Tiggele in het kader van diens all-star-project La Belle Epoque.. 

Sob (Sophia Mutiara de Geus) is gevestigd in Rotterdam en voornamelijk actief in de muziekwereld. Je kan haar kennen van 45ACIDBABIES en FFOOSS, twee brutale bands die in de afgelopen 5 jaar flink hebben getourd in binnen- en buitenland. 45ACIDBABIES is een roze pluche gitaarband met catchy popsongs en FFOOSS is een eigenzinnig fuzzpop duo.

Martijn Groeneveld is producer en deelt al 30 jaar de lakens uit bij Mailmen Studio. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Fata Boom, Emil Landman, Will Knox, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Thijs Boontjes, Bertolf en Dazzled Sticks.

Wannes Salomé is producer, songwriter en speelt toetsen in de band Klangstof. Naast live spelen is hij actief als producer/mixer en won hij met zijn werk meerdere prijzen: Edisons (Best Alternative 2017 met Klangstof, nominatie Best Newcomer 2021 met Nana Adjoa), 3FM Awards (nominatie Best Album 2021 met Nana Adjoa) en Zilveren Notenkraker (Nana Adjoa 2021).

Wanneer: woensdag 8 december via Zoom
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Kosten: GRATIS
Hoe: aanmelden kan via https://forms.gle/kcKKPWoRN25DND497 

Skills & Knowledge sessions
Skills & Knowledge zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk met je over onderwerpen binnen het muzikantschap. De sessies  worden georganiseerd door Richte Westerman en gehost door Douwe Doorduin. Afhankelijk van het thema van de sessie worden er passende gasten uitgenodigd.