Bevrijdingsfestival Groningen maakt eerste namen bekend

Donderdag 5 mei 2022 vindt het Bevrijdingsfestival Groningen weer live plaats in het Stadspark. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het grootste festival. De organisatie maakt de eerste namen en gevolgen van de coronacrisis bekend.

Eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen
De eerste namen van Bevrijdingsfestival Groningen zijn bekend. De komende weken zullen er nog meer namen bekend worden gemaakt.

• Donnie (ambassadeur van de vrijheid en helicopteract)
• Goldband
• Selah Sue
• Jungle by Night
• Joost van Bellen
• The Vices
• YIN YIN

Ambassadeur van de Vrijheid
Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie treden op als Ambassadeurs van de Vrijheid. Donnie is de helicopteract van Groningen. Ook dit jaar werkt het Bevrijdingsfestival Groningen samen met een aantal regionale ambassadeurs van de vrijheid. Deze namen zullen snel bekend worden gemaakt via de socials van BF Groningen.

Thema
Vrijheid is voor ons Nederlanders onlosmakelijk verbonden met wie we zijn. Ook de discussie over wat vrijheid inhoudt is onderdeel van onze traditie en cultuur. Maar wat betekent vrijheid? De actualiteit laat zien dat vrede en vrijheid helaas niet vanzelfsprekend zijn. De organisatie zal in aanloop naar 5 mei vorm en inhoud zoeken die passen bij de huidige ontwikkelingen. Juist in deze tijd is het essentieel om in verbinding met elkaar te blijven, om samen te gaan staan voor onze vrijheid. Het jaarthema van 2022 is dan ook ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Ticketing & Drafbaan
De coronacrisis van de afgelopen twee jaar op heel veel manieren impact gehad. Het heeft ook de Bevrijdingsfestivals, als onderdeel van de evenementensector, hard geraakt. Het heeft ontwikkelingen die al langer gaande waren versneld. Dit is wat jullie hiervan gaan merken. Als eerste provincie in Nederland gaat Groningen een pilot draaien voor ticketing. Met alle veranderingen en de hogere kosten is het voor Bevrijdingsfestival Groningen niet meer haalbaar om gratis een kwalitatief hoogwaardig festival neer te zetten. Daarom wordt er deze editie een ticketprijs van € 5,- ingevoerd. Daarnaast vindt Bevrijdingsfestival Groningen het van groot belang dat iedereen het Bevrijdingsfestival kan meemaken en daarom krijgen mensen met een stadjerspas gratis toegang.

Een tweede grote verandering is dat het festival niet meer in het hele Stadspark zal plaatsvinden, maar enkel op de Drafbaan. De grootste reden voor deze aanpassing is het waarborgen van de veiligheid van de bezoekers. Daarnaast is er voor iedereen die er niet bij kan zijn een veelzijdige uitzending via RTV Noord en online kanalen van BF Groningen. Deze bestaat uit muzikale optredens, vrijheidsreportages, backstage beelden, interviews, verhalen, muziek en heel veel meer.

Tickets zijn vanaf nu te boeken op de website van Bevrijdingsfestival Groningen.