Grasnapolsky: Het allereerste weekendfestival in Groningen

Op 12 en 13 maart 2022 gaat het gebeuren in Fabriek de Toekomst in Scheemda, Groningen: het allereerste weekender festival mede mogelijk gemaakt door de versoepelingen.

Passe-partouts zijn te koop via www.grasnapolsky.nl.
De deuren van de fabriek gaan dat weekend open voor honderden gretige festivalbezoekers die twee jaar hebben moeten smachten naar livemuziek, dansen, kunst en ontdekken. Grasnapolsky moest een jaar overslaan, schoof haar wintereditie van maart 2021 naar mei 2021, naar juli 2021 en ook die sneuvelde. Maar de aanhouder wint: de eer van het allereerste festival na een ontzettend zware periode voor de cultuursector is aan het allerlaatste festival vóór corona: Grasnapolsky.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets:
“Het is bijna ongelofelijk, maar waar: nadat we het allerlaatste festival voor Corona bleken te zijn, gaan we de boeken in als allereerste weekender na corona. Sommigen verklaarden ons voor gek er gewoon voor te gaan en onze pijlen te richten op maart 2022. Met thema ‘Gaan Tot Het Licht’ bliezen we onszelf moed in: we hebben afgelopen maanden alles op alles gezet een opzet te kneden waarmee hoe dan ook iets zouden kunnen doen. Maar de Goden zijn ons zo goed gezind dat we nu alles overboord kunnen gooien en all out kunnen gaan. We gaan dansen zonder enige restrictie, we mogen helemaal los: de euforie wordt historisch groot.”

Goldband sloot laatste festival af en  zal ook het eerste festival weer afsluiten. Het toen nog relatief onbekende Goldband sloot de zondag van Grasnapolsky 2020 af. Een memorabel moment, dat de toekomst in ging als het allerlaatste festival optreden vóór corona. Grasnapolsky en Goldband maken op 13 maart 2022 de cirkel rond: na het afsluiten van het allerlaatste festival, sluit de inmiddels immens populaire act het allereerste festival ook af.

Dit jaar zijn er ook een aantal acts van Groningse bodem te bewonderen o.a  Never been to Berlin en Eliën die eerder dit jaar al op Grunnsonic stonden staan op de line-up! Ook Groninger Posij zal optreden op het festival. Naast artiesten zullen ook Groningse organisaties waaronder VERA, Roodkopje, Relate Radio en Kopjek een deel van de progammering voor hun rekening nemen!

Passe-partouts zijn verkrijgbaar via de website van Grasnapolsky, de capaciteit is inmiddels verhoogd. De  timetable en het Kunst & Expeditieprogramma volgt binnenkort.
Bungalows zijn inmiddels uitverkocht. Bezoekers kunnen een hotelkamer boeken bij The Student Hotel Groningen met het Grasnapolsky arrangement. Vanaf Groningen stad rijdt een gratis pendelbus naar het festival die bezoekers binnen 30 minuten naar het festival brengt.

Testen voor Toegang
Binnenkort maakt Grasnapolsky bekend hoe de nieuwe 1G-regeling wordt toegepast en hoe dit praktisch wordt ingevuld. Door de versoepelingen kan het festival alle aanpassingen in capaciteit, tijden, seated varianten en andere maatregelen loslaten.