Bevrijdingsfestival Groningen vult line-up aan

De line-up van Bevrijdingsfestival Groningen is bijna compleet. Naast The Vices bestaan de nieuwste Groningse toevoegingen uit Inge van Calkar, Jadi-D, Jonathan Rhodes en Them Dirty Dimes.

Nieuwe area’s op een nieuwe Drafbaan
De Drafbaan is het afgelopen jaar aan een stevige metamorfose onderworpen. De singles-baan is verwijderd en geasfalteerd. Het bekende scheidsrechters-huisje is afgebroken, het hekwerk rondom is verwijderd, de greppel is gedempt en er is een nieuwe ruime entree gecreëerd. Al deze veranderingen maken het mogelijk om het terrein van de Drafbaan beter en breder te benutten. Op 5 mei heeft BFG naast toffe acts op onze vertrouwde Main Stage ook een aantal NIEUWE area’s.

De Oelala Sena Stage is een tent die groter is dan ooit tevoren. Hier komt een divers en uitgesproken programmering. Wil je relaxen in de zon, gezellige marktkraampjes, lekkere deuntjes en leuke activiteiten? Dan is de Tuin voor de Vrijheid the place to be. Met panorama uitzicht over het festival is de Reflect Stage de plek wanneer je verdieping zoekt. Samen met bijzondere gasten en sprekers zet BFG de veelzijdigheid van vrijheid d.m.v korte talks in the spotlight.

Groninger ambassadeurs van de Vrijheid
Ook dit jaar zijn er weer Groninger ambassadeurs van de Vrijheid. Dit jaar zijn dat Floris van Luijtelaar (zanger van The Vices), Mohamed Yusuf Boss (Choreograaf) en Linda de Munck (Digital creator over seksualiteit).