Line-up Preipop 2022 bekend

Op 12 en 13 mei spelen in totaal 13 acts, verdeeld over twee podia, op het gratis muziekfestival Preipop op de sociëteit van Cleopatra A.S.G.

Op donderdag 12 mei zal Tong de boel aftrappen in de intieme setting van de bovenbar, waarna beneden Het Kanaal speelt met hun excentrieke toneelpop. Daarna kun je boven meedeinen bij de troubadours van Shitfaced Mermaids. Vervolgens zal de aanstekelijke garage-rock van The Desmonds het dak eraf knallen, stampen en blazen. De afsluitende acts van de avond worden verzorgd door drum-en-keyboard-duo Wudu Sjon en de abstracte maar extreem dansbare liedjes van Electropoëzie.

Op vrijdag 13 mei zal de avond boven geopend worden met de funk-rock van Sundown Escape. Beneden krijg je dan de hiphoppende apen van WadAap. Rommy Gabay zal je vervolgens laten dansen, relaxen en bijkomen voordat je de grimmige Nederlandstalige rock van DOR voor je kiezen krijgt. Dan is het tijd voor ouderwetse jaren ‘20 jazz en blues van Them Dirty Dimes, voordat ja beneden alles er uit kunnen stampen met Paracetamøl. Ten slotte heeft Preipop dit jaar voor het eerst een 13e act als absolute afsluiter, en kun je het festival wegdansen bij de verleidende disco-grooves van Dr. Justice & The Smooth Operators.

Dit alles zal op 12 en 13 mei vanaf 19:00 te zien zijn op de sociëteit van Cleopatra A.S.G. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie en de timetable op www.preipop.nl