* VERPLAATST * POPgroningen Skills & Knowledge Sessions #3: Be Your Own Boss | Muzikaal ondernemen

Op woensdag 6 juli organiseert POPgroningen een Skills & Knowledge sessie met de focus op muzikaal ondernemen. Hoe start je als ondernemende muzikant? Welke bedrijfsvorm past hier het beste bij? Hoe kun je straks leven van je muziek? Zet de eerste stappen voor jouw act als bedrijf tijdens de masterclass van Hanneke Dijkstra (Mooie Dingen Makers en bedenker van Mooiedingenmakers Starterkit). Reserveer nu snel jouw plek!

Als sessiemuzikant, producer, topliner of act wil je natuurlijk niets liever dan kunnen leven van je muziek. Maar welke stappen zet je om een gezond bedrijf te starten en te behouden? Hanneke Dijkstra neemt je tijdens de masterclass mee door de stappen van het muzikaal ondernemen aan de hand van Mooiedingenmakers Starterkit. Van de basis zoals het aanvragen van een KVK en welke bedrijfsvorm je kiest, tot het kijken naar de toekomst en het maken van een jaarplan. Hoe ga jij jouw bedrijf zakelijk vormgeven en welke stappen moet je zetten om business-wise klaar te zijn voor 2023. Kortom, onmisbare kennis! 

Hanneke Dijkstra
Hanneke studeerde Kunst & Economie (specialisatie muziek) aan de HKU, is bedenker en ontwikkelaar van Mooiedingenmakers Starterkit en was projectleider bij Friesland Pop. Een creatief brein met de passie om ideeën en dromen om te zetten tot werkelijkheid. Ze werkt met enthousiasme en zorgvuldigheid aan verschillende projecten in de creatieve industrie. Bedenkt graag creatieve oplossingen voor (complexe) problemen en geeft met liefde richting aan je project/productie/programma. Ze houdt ervan om mensen samen te brengen en zo mooie, interessante en duurzame dingen te creëren.

Wanneer: woensdag 6 juli
Tijd: 20:00 uur (inloop 19:30 uur)
Locatie: Bij Vrijdag, Walstraat 34, Groningen
Hoe: Tickets zijn hier verkrijgbaar
Kosten: €5,-

Skills & Knowledge Sessions
Skills & Knowledge Sessions zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk met je over onderwerpen binnen het muzikantschap. Afhankelijk van het thema van een sessie worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit de NL muziekindustrie, het noorden en regio Groningen uitgenodigd als panelleden die hun kennis, inzichten en netwerk delen. Gewoonlijk vinden de sessies in persoon plaats, door het coronavirus worden de sessies nu online georganiseerd.

Op de hoogte blijven van het laatste Groningse popnieuws?
Blijf op de hoogte van Skills & Knowledge, popmuziek en meer door je aan te melden voor de nieuwsbrief van POPgroningen, via www.popgroningen.nl.