Fonds Podiumkunsten lanceert nieuwe regeling voor podia

Op 18 mei 2022 opende het aanvraagloket voor de nieuwe Podiumregeling. Met deze nieuwe regeling voor podia speelt het Fonds in op de veranderende rol van podia, met ruimte voor een eigen artistiek profiel en een versteviging van de relatie met het eigen publiek. Daarnaast wordt meer samenhang in de ondersteuning van podia gerealiseerd. Van een programmeringsregeling die bestaat uit verschillende subsidies voor diverse typen podia, gaat het Fonds naar één subsidie die aan verschillende podia verspreid over het land ondersteuning biedt.

Voor programmeringsbijdragen is een jaarlijks budget van ruim 3,8 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast komt een select aantal podia in aanmerking voor een productiebijdrage. Dit betreft een nieuw budget van 1,3 miljoen euro per jaar voor de jaren 2023 en 2024.

De Podiumregeling is bedoeld voor rechtspersonen die artistiek en financieel eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van een of meer podia.

We spreken van een podium wanneer u als organisatie hoofdgebruiker bent van een gebouw met een of meer theater- of concertzalen, en daarin op regelmatige basis professionele podiumkunstenaars en publiek samenbrengt bij voorstellingen of concerten.

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 6 juli 2022 worden ingediend. Kijk hier voor meer informatie.