Fonds Podiumkunsten lanceert nieuwe tournee- en promotieregeling

Op 2 januari 2023 opent het loket van de nieuwe Tournee- en promotieregeling. De regeling biedt jonge podiumkunstenaars uit alle disciplines een financiële bijdrage voor het spelen en promoten van een tournee. Met de Tournee- en promotieregeling willen we zowel de zichtbaarheid vergroten van startende makers, als de drempel verlagen voor podia om nieuwe namen te programmeren.

Achtergrond

In mei 2022 stelde staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) extra middelen beschikbaar om de culturele sector te helpen herstellen van de coronacrisis, met ruime aandacht voor de ondersteuning van makers. De Tournee- en promotieregeling is daar onderdeel van.

Twee bijdragen

De regeling bestaat uit een bijdrage voor een serie concerten of voorstellingen in Nederland, bijvoorbeeld van een popgroep, gezelschap, ensemble, bigband, singer-songwriter of dj (maximaal 1000 euro per concert of voorstelling) en een aanvullende bijdrage voor marketing en promotie (maximaal 500 euro per concert of voorstelling).

Aanvragen

De Tournee- en promotieregeling heeft een jaarlijks budget van 750.000 euro. Per aanvrager is er maximaal 15.000 euro beschikbaar.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, zolang het budget toereikend is.

Meer informatie

Meer weten over de regeling? Kijk dan hier.