Schrijf je in voor Popronde 2023!

Schrijf je nu in voor Popronde 2023! Wil jij in de voetsporen treden van De Staat, Chef’Special, Rondé, Meau en Froukje? Wil je in drie maanden langs 42 steden door heel Nederland touren? Schrijf je dan vóór 1 maart in voor de Popronde via www.popronde.nl!

Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag. Gedurende die 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn die de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in 2023 in elke stad gratis toegankelijk.

De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ca 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en geen wedstrijd.