Open call Up North

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Ze gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend.

Bij iedere open call nodigen ze maximaal negen (drie per provincie) ingediende ideeën en plannen voor een interdisciplinaire productie uit voor een pitch. De productie moet minimaal twee kunstdisciplines verbinden, waaronder (hiphop/pop) muziek. De productie komt in drie maanden tot stand en wordt daarna gepresenteerd op noordelijke podia en festivals. Voor elke productie is € 10.000 euro beschikbaar. Dit budget is onder andere voor decor, repetitieruimtes en inhuur van technici en coaches.

Tijdens de pitch gaan ze met je in gesprek en selecteren we een aantal productie plannen die goed aansluiten bij Up North en gaan die ondersteunen. In overleg met de makers stellen ze een professioneel team van medewerkers en begeleider(s) samen waarmee we de productie gaan realiseren, dit in samenwerking met de Popfabryk (Friesland),Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst en Cultuur (Drenthe).

Er zijn tot nu toe zes open call’s geweest – september 2018, maart 2019, september 2019, maart 2021, maart 2022 en november 2022. Er loopt nu een open call tot dinsdag 4 april 2023 indienen of vragen kan via info@upnorth-lab.nl.