KanaalPOP 2023 afgeblazen; voortbestaan onzeker

KanaalPOP 2023 gaat niet door, zo meldt de stichting achter het Zuidhornse festival. Door de toenemende kosten en het gebrek aan support vanuit de gemeente, kan en wil de festivalorganisatie de financiële risico’s niet meer dragen. Dat geldt in ieder geval voor de editie van 2023. Of er definitief een einde komt aan KanaalPOP, wordt op een later moment besloten.

KanaalPOP is inmiddels een begrip geworden in Zuidhorn. Wat in 2008 begon als een muziekevenement, is uitgegroeid tot een meerdaags cultureel festival voor jong en oud. Dat maakt het des te zuurder dat het einde op de loer ligt. De organisatie wil dat echter nog geen definitieve streep door het festival zetten.

“We richten ons eerst op een goede afwikkeling van dit besluit en kijken pas daarna weer vooruit. Voor nu staat alleen vast dat de editie van 2023 niet doorgaat”, zegt het persbericht. De stichting KanaalPOP focust zich nu op de afwikkeling van de zaken aangaande sponsoren, artiesten en leveranciers. Degenen die een kaartje in de voorverkoop kochten, krijgen hun geld binnen 30 dagen teruggestort.