GRONDSLAG-selectie 2023/24 is bekend!

De GRONDSLAG-lichting van 2023/24 is bekend! Het komende jaar gaan Groningse talenten Bad Luck BabyCalidusDavíde KootsLaurie AnnLeuk GevondenRedson en tays aan de slag om hun muzikale carrière naar het volgende niveau te tillen. Met behulp van een klein leger aan coaches, externen en onze kernpartners zullen deze beloftes steeds meer wegwijs raken in de jungle die de muziekindustrie genoemd mag worden. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees dan snel verder!

Bad Luck Baby

Bad Luck Baby laat zien dat tegenspoed de grootste creativiteit kan brengen: na een lange en ambitieuze zoektocht hebben Cath Harryvan en Ian Wijma hun perfecte plaats gevonden in de bruisende Noord-Nederlandse muziekscene. Het duo mengt de grungy altrock van Wolf Alice en de powervrouwpop van Paramore tot een unieke mix van synths, riffs en sultry vocals. Bad Luck Baby vertelt verhalen – over wanhoop en geluk en het menselijk bestaan – wat allemaal geuit wordt in hun dynamische live shows.

Bad Luck Baby heeft de afgelopen jaren een sterk repertoire opgebouwd en de band heeft hiermee door heel Nederland kunnen touren. De songs zijn nu klaar om in de juiste hoedanigheid gepresenteerd te worden, waardoor het duo met band aankomende zomer de studio in gaat met Harmen Ridderbos (Town of Saints/Electropoëzie) om hun debuut-EP op te nemen. Deze EP is de eerste stap in het grote avontuur van Bad Luck Baby.

Volg Bad Luck Baby op Spotify
Volg Bad Luck Baby op Instagram

Calidus

In zijn florale flair voedt Calidus – op geheel eigen wijze – het nostalgisch verlangen naar de pure pop/rock uit de 90’s en 00’s. Gooi Coldplay, Saybia en The Killers in een blender en je krijgt Calidus: de gitaarband die al snel de kracht van toetsen en synthesizers ontdekte. Dwaal af in diepe gedachten, krijg een existentiële crisis, maar spring al je emoties eruit tijdens de bombastische show!

Zanger Jochem Numan: “Muziek is mijn eerste hulp bij (on)geluk. De enige manier om met jezelf te praten zonder dat je voor gek verklaard wordt. Hoe muziek die ontstaan is in een klein donker hoekje van de ziel kan uitbloeien tot een knallende live-show is voor mij ook nog steeds een raadsel. Maar dat het gebeurt, is een gegeven! Calidus is eigenlijk geboren uit die gezamenlijke liefde voor miserabele poprock. Op de planken merkten wij toch dat je de mensen meer wilt geven. Zo zijn we muzikaal en visueel uitgegroeid tot een completere ervaring: dansen, janken en chillen.”

Volg Calidus op Spotify
Volg Calidus op Instagram

Daví

Daví is een opkomende producer & multi-instrumentalist uit Groningen. Zijn werk kent veel invloeden vanuit hip-hop, soul & jazz, maar heeft absoluut een verfrissende sound. Deze sound wordt gekenmerkt door zijn organische productiestijl en gebruik van vele instrumenten die hij zelf inspeelt.

In 2022 werkte hij veel samen met Gronings rapper/MC Dylamic. De twee brachten samen nieuwe muziek uit en deelden het podium op onder andere ESNS 2023 & Noorderzon. De twee zijn sindsdien bezig met hun debuutalbum ‘Hiatus’. Sinds afgelopen jaar is Daví bezig met zijn debuut als solo-artiest. Hij wil zijn proces en de continuïteit van zijn muziek delen met zijn publiek en kijken wat er gebeurt als hij verantwoordelijk is voor alles op het podium. Hiervoor combineert hij persoonlijke teksten met eigen producties en live instrumentatie.

Volg Daví op Spotify
Volg Daví op Instagram

de Koots

Dansbare en energieke Nederlandstalige popmuziek propvol humor waar alles, van de kinderwagens tot aan de kunstheupjes, van gaat bewegen.

Deze gezellige jongens zijn groovy, maar ook goofy. Verwacht catchy gitaarrifjes, een strakke ritmesectie en refreintjes die weken blijven hangen. De Koots zullen jou aan het dansen krijgen in hun wereld waar humor en gezelligheid centraal staan. En dat is het natuurlijk waard!

Volg de Koots op Spotify
Volg de Koots op Instagram

Laurie Ann

Mijn naam is Laurie Breukel, onder de artiestennaam Laurie Ann schrijf/produceer ik muziek, spoken word en film/edit ik visuals. Voor het Up North-traject heb ik een interdisciplinaire show gemaakt met zeven nummers, drie spoken words en visuals. Ik had 20 mei mijn debuutvoorstelling ‘Everything will be okay. Maybe…’ in het Grand Theatre. Deze voorstelling speel ik nog vaker, bijvoorbeeld op Simmerdeis en Noorderzon.

Volg Laurie Ann op Spotify
Volg Laurie Ann op Instagram

Leuk Gevonden

Leuk Gevonden is een viertal vrienden die een mix van dance, hip-hop en Nederpop in de blender gooien. Hun singles ‘Henny’ en ‘Baba Yaga’ werden door 3FM-DJ Obi Raaijmaakers erkend met Het Oranje Etiket, een keurmerk voor nieuwe Nederlandstalige hip-hop met een indrukwekkende sound. De groep streeft ernaar om het plezier wat zij hebben in het maken van muziek te vertalen naar het publiek en ze zo te laten lachen, dansen, maar vooral te laten huilen.

Het kwartet ontmoette elkaar op een broeierige zomerdag in augustus 2020. Al snel na deze ontmoeting ontstond een eerste samenwerking, het camping-anthem ‘Walk of Shame’. In de zomer van 2022 schreef Leuk Gevonden het officiële lijflied (‘Minimum’) voor de grootste algemene studenten-introductieweek van Nederland, de KEI-week.

Met een energieke, vermakelijke live-reputatie en genoeg liederen op zak tovert Leuk Gevonden elk podium om tot een draaikolk van euforie en vertier. Trek je stoute schoenen aan en waag een dansje op de dynamische beats van deze vier musketiers.

Volg Leuk Gevonden op Spotify
Volg Leuk Gevonden op Instagram

Redson

Redson is een moderne hip-hop act, waarbij de luisteraar wordt meegenomen in eerlijke herkenbare gevoelens. Met invloeden van artiesten als Drake en The Weeknd hebben de producties een internationale sound. De teksten zijn daarentegen hoofdzakelijk Nederlands en bestaan uit een brede woordenschat, die met veel beeldspraak een verhaal schetsen.

Volg Redson op Spotify
Volg Redson op Instagram

tays

tays is een opkomend muzikaal talent uit Noord-Nederland. Gedurende zijn leven heeft tays op verschillende plaatsen in Nederland gewoond, waardoor hij veel heeft gezien, zich vaak flexibel moest opstellen en hier kan hij zijn inspiratie uit halen. Hij produceert niet alleen zijn eigen beats, maar verzorgt ook zelf de vocalen, variërend van een kenmerkend, rustgevend geluid tot rauwe, old school rap. Zijn creatieve expressie, met name te horen op zijn debuut-EP ‘kwestie van tays’, houdt zich niet aan één specifiek genre.

In 2022 volgde tays een talentontwikkelingsprogramma bij Noordstaat om zijn muzikale prestaties te optimaliseren. Het resultaat was te zien in december op Podium Noordstaat. Vanuit hier is tays doorgegaan en stond hij afgelopen zomer onder andere op festivals en doet hij een tour met Wallplug Records in het najaar.

Volg tays op Spotify
Volg tays op Instagram

Meer weten over GRONDSLAG en de deelnemers? Check dan de officiële website!