Paradigm wint Groninger Cultuurprijs 2023

Paradigm heeft de Groninger Cultuurprijs 2023 gewonnen. De organisator van house- en techno-evenementen ontvangt de prijs voor ‘de grote bijdrage aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van kunst en cultuur in de provincie Groningen’.

De jury roemde Paradigm onder meer vanwege de internationale uitstraling, het stimuleren en promoten van lokaal talent en het vormen van een creatieve broedplaats. Daarnaast zou Paradigm een voorbeeld zijn als het gaat om duurzaamheid. De festivalgigant ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro. Overige genomineerden waren Joram Krol (fotograaf) en Izaline Calister (zangeres/songwriter).

Overige prijswinnaars

Naast Paradigm vielen ook Cissy Joan (spoken word artist) en Jesse Palsgraaf (producent muziektheater/fotograaf) in de prijzen. Zij ontvingen respectievelijk de Groninger Talentprijs en de Groninger Cultuurprijs voor de Amateurkunst. Voor de Groninger Talentprijs was ook dj en Hit the North-deelneemster Coco Coquelicot genomineerd. Ook de winnaars van de overige categorieën ontvangen een geldbedrag van 5.000 euro.

Meer info