Stadspark Live stopt na drie edities

Er komt na drie edities een einde aan Stadspark Live. De organisatie achter het festival maakt woensdag bekend dat het vanwege het kostenplaatje niet mogelijk is om het door hen beoogde feest te organiseren. Daarmee komt er een einde aan een van de grootste evenementen die Groningen rijk is.

Directeur Peter Sikkema bevestigt het nieuws woensdag op Facebook. “Na drie edities Stadspark Live moeten we tot onze spijt mededelen dat er geen vierde editie van het festival komt”, schrijft hij. “We hebben de afgelopen jaren met veel plezier en inzet gebouwd aan een festival waarbij we met succes grote en mooie namen naar Groningen wisten te halen. Na een spectaculaire en uitverkochte eerste editie in 2019 was de toon gezet, maar gooiden twee jaren Corona vervolgens roet in het eten. De daaropvolgende jaren hebben we twee mooie edities neer weten te zetten waarin programma, sfeer en publiek perfect samenvielen. Helaas hebben we de broodnodige groei die we voor ogen hadden niet kunnen bereiken, terwijl gelijktijdig de kosten op alle vlakken aanzienlijk zijn gestegen.”

“Hierdoor is het niet haalbaar om het festival te organiseren op de wijze zoals wij Stadspark Live voor ons zien en hebben we helaas moeten besluiten om aan de rem te trekken”, vervolgt Sikkema. Hij sluit af door alle betrokkenen – artiesten, gemeente, medewerkers, partners, leveranciers, omwonen, het Stadspark en de bezoekers hartelijk te bedanken. Daarnaast hoopt Sikkema hardop het festival in de toekomst alsnog nieuw leven in te kunnen blazen.

Stadspark Live bracht vanaf 2019 vele grote namen naar Groningen. Zo stonden Sting, Tom Odell en Rag ’n Bone Man in het verleden al op de Drafbaan, terwijl Lionel Richie, Son Mieux en Gregory Porter dit jaar het podium betraden.