De IJzeren Eierbal 2024: draag jouw kandidaat voor!

Ken jij een aanstormend talent onder de 27 jaar in de livesector? En vind jij die persoon veel meer eer toekomt dan hij krijgt? Draag hem/haar/hen/ dan nu voor als kandidaat voor de IJzeren Eierbal 2024!

Ieder jaar reikt de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals) de IJzeren Podiumdieren uit. Dat zijn vakprijzen voor bijzondere prestaties in de poppodia-/festivalbranche. Gaat het bij de overige categorieën om ‘peer-to-peer-prijzen’, kan de IJzeren Eierbal ook door niet-VNPF-leden gewonnen worden.

Wat is de IJzeren Eierbal?

De IJzeren Eierbal is een aanmoedigingsprijs voor iemand die op jonge leeftijd al een positieve bijdrage levert aan de livesector en een groot talent is. De winnaar wordt gekozen op basis van de ingestuurde motivatie. Dus hoe overtuigender en uitgebreider je motivatie, hoe beter! 

Hoe draag ik iemand voor?

Je kan iemand voordragen door onderstaande vragen te beantwoorden en deze uiterlijk 27 november te mailen naar info@vnpf.nl. Beantwoord de vragen zo goed mogelijk!

  • Hoe oud is de kandidaat? De persoon mag niet ouder zijn dan 27 jaar.
  • Hoe lang werkt de kandidaat in de livesector en op welke manier legt de ‘junior’ nu al ‘senioriteit’ aan de dag in zijn/haar werkzaamheden?
  • Hoe heeft de kandidaat in positieve zin een verandering in gang gezet binnen de eigen organisatie en/of in de livesector?
  • Op welke manier vervult de kandidaat een voorbeeldfunctie voor anderen?
  • Op welke manier speelde de kandidaat een belangrijke rol in het slagen van een project/activiteit?
  • Hoe bevordert de kandidaat de collegialiteit, een positieve werksfeer en hoe brengt de kandidaat mensen met elkaar in contact?
  • Wat heeft de kandidaat in korte tijd al geleerd?

De Eierbal werd nog nooit gewonnen door een Groningse kandidaat. Dat lijken we aan de naam toch verplicht! Zorg dus dat je uiterlijk 27 november je kandidaat voordraagt.