Save the date: Cultuurfeest Groningen!

Het is bijna zover: Cultuurfeest Groningen! Op zaterdag 9 december staat in Forum Groningen de spotlight gericht op iedereen die in de vrije tijd aan kunst en cultuur doet of wil doen. Ook voor muzikanten is er op deze (GRATIS) dag genoeg te beleven. Zo komt ster in wording Blanks langs om real-time muziek met jou te maken!

Bijna één op de drie Groningers doet iets met kunst of cultuur. De provincie staat daarmee in de top drie van provinciale cultuurparticipatie in Nederland. Alle verenigingen, individuele makers en de daarmee verbonden professionals zorgen er mede voor dat Groningen zo’n bruisende plek is om te wonen. Dát vieren we tijdens het Cultuurfeest Groningen.

Onze collega’s van het KultuurLoket en de gemeente Groningen hebben daarom de handen ineen geslagen. Ze hebben een dag gecreëerd vol workshops, optredens en masterclasses. Zo kun je een tekenworkshop volgen op het dak van het Forum, opkomend muzikaal talent bewonderen en leren hoe het is om een koor te dirigeren. Voor zowel beginnende als gevorderde makers is er wat wils: het programma is zeer divers!

Culturele markt

Zit jij in een koor en zoek jij nog een solist? Of heb je nog te weinig aanmeldingen voor je theaterworkshop? Dan is KultuurCentrale LIVE de plek voor jou. Op deze culturele markt kunnen vrijetijdskunstenaars en aanbieders elkaar ontmoeten. Het is de plek voor vraag en aanbod, oproepjes en promotie. Wie weet vind jij hier waar je al maandenlang naar zoekt!

Muziek maken met Blanks

Ook de bekende Groninger muzikant Blanks (Simon de Wit) komt langs op het Cultuurfeest. Samen met het publiek gaat hij live, on the spot, een nieuw nummer creëren! Een deel van het publiek kan een actieve rol aannemen in dit proces, terwijl de rest kan genieten van een muzikale middag waarbij ze live kunnen zien hoe een nummer wordt gecreëerd. Ook krijgt het publiek, onder leiding van hosts Richte Westerman en Tom Röfekamp, inzicht in de persoon achter Blanks en zijn weg in de muziekwereld.

(Muziek maken met Blanks is een programmaonderdeel waarvoor een aanmelding geldt. Kijk voor meer informatie op www.kultuurloket.nl/activiteiten/cultuurfeest/maak-muziek-met-blanks)

Meer weten over het Cultuurfeest? Ga dan naar de website van het KultuurLoket.