Meld je nu aan voor Up North 2024!

Ben jij een hiphop- of popartiest uit Groningen, Drenthe of Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals? Up North is er om jou daarbij te ondersteunen. Weten wat het precies inhoudt? Lees dan gauw verder.

Up North is een noordelijk talentontwikkelingstraject voor interdisciplinaire producties. Het bestaat om artiesten te ondersteunen in hun maakproces en het eindresultaat vervolgens op festivals en poppodia te presenteren. Samen met de geselecteerde maker(s) wordt er een team van professionals samengesteld, die de maker helpen een productie van niets naar iets te helpen. Daarnaast stelt Up North een budget beschikbaar voor kosten bij het maakproces en ontvangen de artiesten gages voor de optredens.

In totaal worden er maximaal negen (drie per provincie) plannen uitgekozen voor een pitch bij Up North. Voor iedere uitgekozen productie is € 10.000,- budget beschikbaar. De productie moet in drie maanden tot stand komen en wordt in 2024/2025 op podia en festivals gepresenteerd. Plannen moeten uiterlijk 7 januari 2024 opgestuurd worden naar info@upnorth-lab.nl.

Mocht je plan uitgekozen worden, vindt je pitch op zondag 11 februari 2024 plaats. Het maakproces start op 1 maart en loopt eind juni 2024 af. Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar danytha@upnorth-lab.nl.

Up North is een initiatief van de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe).