Tal van Gronings talent op WinterWelVaart 2023

Komende vrijdag is het weer tijd voor WinterWelVaart, misschien wel het meest fotogenieke evenement van het jaar in Groningen. Zo’n twintig historische schepen meren aan bij de Brugstraat en zorgen voor een lichtfestijn dat zijn weerga niet kent. Er valt niet alleen veel te zien, ook is er genoeg te horen. Wij zetten een greep van het muziekprogramma op een rijtje.

Vrijdag 15 december

3VOOR12/Groningen Presents: Jay Waldo, Mesofauna en Eigen Risico

Op De Verwondering geeft 3VOOR12/Groningen een drietal talenten de kans om zich in de kijker te spelen. Met Jay Waldo, Mesofauna en Eigen Risico staat er een verfrissende mix van introspectieve hip-hop, gruizige electropunk en rauwe experimental op het programma. Voor ieder wat wils dus!

19.00 uur: Jay Waldo
21.00 uur: Mesofauna
23.00 uur: Eigen Risico

Lange Mannen Met Haast

Dit Nederlandstalige duo speelt niet één, niet twee, niet drie, maar vier keer op WinterWelVaart! Hun eerste twee optredens staan op de vrijdagavond gepland. Verwacht verhalende luistermuziek, die put uit inspiratiebronnen als Spinvis en Lucky Fonz III. De mannen lieten onder meer op Noorderzon en Festival Hongerige Wolf al zien wat ze kunnen.

Nova Cura | 18.00 uur
Jade | 20.00 uur

Zaterdag 16 december

Zeevonk Records Presents: Suze Who?, Bert Hadders, WATERBOLK en Cashmyra

Was het op de vrijdag de beurt aan 3VOOR12/Groningen, krijgt nu Zeevonk Records de teugels in handen. Suze Who?, Bert Hadders, WATERBOLK en Cashmyra zijn zaterdag de uitverkorenen op het podium.

17.00 uur: Suze Who?
19.00 uur: Bert Hadders
21.00 uur: WATERBOLK
23.00 uur: Cashmyra

Noordstaat op de Pelikaan

Noordstaat vaardigt MOMSNAME en Alexander Moto af voor speciale, intieme sets. MOMSNAME stapt halverwege de middag op de bühne, terwijl het ’s avonds de beurt is aan Alexander Moto.

15.00 uur: MOMSNAME
20.00 uur: Alexander Moto

Podium Pomphuis

Ook aan wal is er genoeg te beleven! Al helemaal op de zaterdag, waar Trade Wide Lane, Jonathan Rhodes, Van de Straat en shoom achtereenvolgens het podium zullen bestijgen bij het museumcafé.

13.00 uur: Trade Wide Lane
18.00 uur: Jonathan Rhodes
20.00 uur: Van de Straat
22.00 uur: shoom

Check hier het volledige programma.