BAAS door naar finale Wacken Open Air Metal Battle!

De Groningse band BAAS heeft vrijdag de finale van de Wacken Metal Battle bereikt. In Simplon werden de lokale metalhelden uitgeroepen tot winnaar van Veldslag Noord, het gevecht tussen de winnaars van de noordelijke voorrondes. Dat betekent dat BAAS op 20 april a.s. de strijd aangaat in Estrado te Harderwijk voor de titel. Mochten ze die halen, staat ze een fraai prijzenpakket te wachten.

De winnaar mag namelijk spelen op Wacken Open Air, het grootschalige metalfestival in Noord-Duitsland. Ook krijgen ze een plek in de programmering van talloze andere festivals, zoals Stonehenge Festival in Steenwijk en Baroeg Open Air in Rotterdam. Ze krijgen media-aandacht van diverse radiostations, vocal coaching en een professionele opname bij Cornerstone Audio. Maar dan moet er nog één horde overleefd worden.

BAAS neemt het in Estrado op tegen melodische hardcoreband I’ll Get By en de groovetrashmetal van Inherited. Afgelopen vrijdag waren Traversus (Drenthe), Tenuem (Overijssel) en Death Möth (Friesland) de tegenstanders. Tickets kosten € 8,75 en kunnen via deze link aangeschaft worden.