Veel lokale acts bij eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen (BFG) heeft de eerste namen voor de line-up van 2024 aangekondigd! Onder anderen Claude, Froukje, Mula B, Sophie Straat en John Coffey komen naar de Drafbaan om de vrijheid met ons te vieren. En Bevrijdingsfestival Groningen zou Bevrijdingsfestival Groningen niet zijn zonder lokale vertegenwoordiging.

Zo komt regionale wereldster TikTok Tammo met band de mainstage omverblazen. (Ex-)Hit the North-talenten Lisa Ploeger, Marit Nygård, Moonloops en shoom betreden de bühne van de speciale Hit the North-stage. Gronings talent van het jaar Benwal draait na het vallen van de avond op de SENA Performance Stage.

Nog niet álle namen zijn bekend. Volgens de organisatie is het programma inmiddels bijna rond. Hou voor het volledige programma de website van het festival in de gaten!

Gratis

Net als vorig jaar is het festival weer gratis toegankelijk. Dat is mogelijk door extra subsidie, sponsoring en een aanvullende regeling van de gemeente en provincie Groningen. Het thema is in 2024 ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Met dit thema staat BFG, in het lustrumjaar van 80 jaar vrijheid dat in september van start gaat, stil bij de Tweede Wereldoorlog en daarnaast ook bij alles wat er op dit moment in de wereld speelt en gebeurt.