BAAS bemachtigt tweede plaats in Wacken Open Air Metal Battle

Zoals bericht vond op 20 april de finale van de Wacken Open Air Metal Battle plaats. Daarin werd de Groningse eer vertegenwoordigd door BAAS, dat als winnaar uit de bus was gekomen tijdens Veldslag Noord, het gevecht tussen de winnaars van de noordelijke voorrondes. Hoewel Inherited met de titel aan de haal ging, werd BAAS toch knap tweede in de finale. En het juryrapport loog er niet om!

In het Harderwijkse poppodium Estrado nam BAAS het op tegen de Utrechtse melodische hardcoreband I’ll Get by en Inherited uit Terneuzen. De jury prees BAAS voor hun unieke geluid en podiumaanwezigheid. In hun beoordeling schreven ze: “BAAS is een band die op het podium thuishoort.” Die kunnen ze in hun zak steken!

Winnaar
De uiteindelijke winnaar, Inherited, zal deze zomer optreden op diverse grote festivals, waaronder Wacken Open Air, Baroeg Open Air en Stonehenge. Voor BAAS ‘markeert deze prestatie echter een belangrijke mijlpaal in hun muzikale reis en de band kijkt uit naar de vele nieuwe kansen die in het verschiet liggen’, zo schrijven ze in hun persbericht.

Gefeliciteerd boys!