GRONDSLAG Groningen 2024/25: Meld je nu aan!

GRONDSLAG Groningen zoekt weer nieuwe deelnemers! Voor het seizoen 2024/25, het vierde seizoen tot dusver, is er weer plaats voor acht Groningse muzikale talenten die hun act naar een hoger niveau willen tillen.

Wat is GRONDSLAG Groningen?
GRONDSLAG Groningen – een unieke samenwerking tussen ESNS, SPOT, Vera, Simplon, EM2 en POPgroningen – is een talentontwikkelingstraject dat speciaal is ontwikkeld om ruw muzikaal pop-, elektronisch en urban talent van Groningse bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden, zelfredzamer te worden en handvaten mee te geven. Dit om ze verder op weg te helpen naar een duurzame muzikale loopbaan. Jaarlijks ondersteunt GRONDSLAG Groningen 8 acts, die initiatieven als Kunstbende en Popsport ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit the North en deelname aan de Popronde nog een brug te ver is. De manier waarop dit gebeurt is volledig afhankelijk van de act.

Wat kunnen acts verwachten?
In één cultureel seizoen, lopende van oktober tot medio juni, gaan de acts aan de slag met een coach om te werken aan hun persoonlijke doelen. Daarnaast vinden er vier meet-ups plaats, die ieder een wezenlijk onderwerp behandelen ten aanzien van een duurzame muziekcarrière. Ook zijn er twee showcasemomenten: op de helft en aan het eind van het traject. Deze vinden respectievelijk plaats in Simplon en EM2. 

Alumni
Sommige van onze alumni kregen al de kans om te spelen op ESNS, Grunnsonic, verschillende Bevrijdingsfestivals en/of groeiden door naar Popronde en Hit the North. En dat niet alleen: het leverde ook mooie vriendschappen en een hoop gezelligheid op!

Aanmelden kan tot vrijdag 17 mei, 12.00 uur via www.grondslag.org/open-call/.