TAXITAXI en Rozie maken line-up Bevrijdingsfestival Groningen compleet

We schreven laatst al eens over de Groningse afvaardiging op Bevrijdingsfestival ’24, maar guess what: die bleek nog niet compleet! Ook TAXITAXI en Rozie zijn namelijk toegevoegd aan de line-up voor 5 mei op de Drafbaan. Het punkrocktrio mag het zelfs op de mainstage proberen, terwijl hardhouse DJ Rozie achter de decks van de SENA Performance Stage plaatsneemt.

Naast TAXITAXI en Rozie zijn ook grimeheld Dizzee Rascal en Ambassadeur van de Vrijheid Claude aan de line-up toegevoegd. Eerder werd al bekend dat onder meer Froukje, Sophie Straat en Mula B op Bevrijdingsdag naar Groningen komen. Regionale wereldster TikTok Tammo komt met band de mainstage omverblazen; (ex-)Hit the North-talenten Lisa Ploeger, Marit Nygård, Moonloops en shoom betreden de bühne van de speciale Hit the North-stage. Regerend Gronings talent van het jaar Benwal draait na het vallen van de avond op de SENA Performance Stage.

Voor de volledige line-up ga je naar de website van Bevrijdingsfestival Groningen. Hou die ook in de gaten voor de timetable!

Gratis

Net als vorig jaar is het festival weer gratis toegankelijk. Dat is mogelijk door extra subsidie, sponsoring en een aanvullende regeling van de gemeente en provincie Groningen. Het thema is in 2024 ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar
80 jaar vrijheid’. Met dit thema staat BFG, in het lustrumjaar van 80 jaar vrijheid dat in september van start gaat, stil bij de Tweede Wereldoorlog en daarnaast ook bij alles wat er op dit moment in de wereld speelt en gebeurt.