Dit is het Skills & Knowledge Voorjaarsprogramma!

Het heeft even op zich laten wachten, maar het voorjaars(oké, misschien midjaars-)programma van Skills & Knowledge is bekend! De komende maanden komen er weer diverse industrieprofessionals naar Groningen om hun kennis en kunde te delen met enthousiaste muzikanten. Met deze keer:

Dinsdag 16 mei 2024: ZONDER LABEL NAAR DE TOP – Hoe bouw ik aan een muziekcarrière als independent artiest?

Gasten: Babs (artiest), Marcel Duzink ((co-)eigenaar Phonic en Muzink), Eva Waterbolk (artiest en oprichter Zeevonk Records)

Het is makkelijker dan ooit om zonder label aan de weg te timmeren als artiest. Dat betekent alleen níét dat je niet op je bek kunt gaan. Hoe voorkom je dat nou? En hoe kom je van die demo op je zolderkamer naar een mailbox, ontploffende met boekingen? 

Ons sterrenpanel, bestaande uit Babs (independent artiest), Marcel Duzink (o.a. (co-)eigenaar bij artiestenmanagementbureau Phonic en boekingskantoor Muzink) en Eva Waterbolk (artiest en oprichter van het diy platenlabel Zeevonk Records), gaat alle facetten van de independent artiest bij langs. Van de muziek zelf, tot promotie, tot zaken waar zelfs wij niet eens stil bij staan: alles, maar dan ook alles komt aan bod! 

Tickets Skills & Knowledge #1

Dinsdag 4 juni 2024: Geen Manager? GEEN STRESS! – Hoe maak ik alles behapbaar als artiest en plan ik vooruit?

Gasten: Isaiah Woelkens (Source Seven Management, voormalig artist manager bij SPEC)

Als je dan eenmaal een beetje stappen maakt, komt er een punt dat je het overzicht kwijtraakt. Er zitten maar 24 uur in een dag, en 7 dagen in een week: hoe ga je alle balletjes hooghouden? Isaiah Woelkens, die onder meer al bij het gerenommeerde artiestenmanagementbureau SPEC werkte, gaat je daarbij helpen. Door middel van verschillende opdrachten laat ze je nadenken over je doelen en geeft ze je handvaten om deze haalbaar te maken in de vorm van een jaarplanning. 

Tickets Skills & Knowledge #2

Dinsdag 16 juli 2024: Tips & Tricks VOOR MEER GIGS! – Waarom je nú al in actie moet komen om volgend jaar shows te kunnen spelen

Gasten: Tessaly Felida (MOJO), Sam Heegstra (Grasnapolsky en TivoliVredenburg), Pieter Sloot (Cloudsurfers, The Good Times Co)

Waar veel beginnende artiesten niet bij stilstaan is dat evenementen maanden van tevoren al in de steigers worden gezet. Er kan namelijk van alles misgaan en er moet voldoende tijd zijn om alle poppetjes en overige hulpbronnen op de juiste plek en tijd klaar te hebben staan. Ook jij ontkomt niet aan het circus. In deze sessie duiken Tessaly Felida (boeker bij MOJO), Sam Heegstra (programmeur Grasnapolsky en TivoliVredenburg) en Pieter Sloot (gitarist Cloudsurfers en boeker bij The Good Times Co) in het proces van shows, festivals of zelfs tours, zodat jij de boekers van wat dan ook straks op hun wenken kunt bedienen.

Tickets Skills & Knowledge #3

Overige info

Net als vorig najaar dienen onze vrienden van Buckshot Café als hosts van de sessies. Ze vinden telkens van 20.00 tot 22.00 uur plaats (inloop: 19.30) en kosten € 5,- per keer. Tot 21 mei 20.00 uur geldt er een speciale aanbieding, waarbij je alle 3 de sessies voor de prijs van 2 kunt bezoeken.

Klik hier voor de speciale aanbieding

Skills & Knowledge Sessions

Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Maar wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? Hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen dat je de juiste kant opstuurt in de muzikale jungle? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies, zorgvuldig samengesteld en gehost door projectleider Ordia Khaoua. De sessies zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het maken van muziek. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uitgenodigd. Voor meer vragen over de Skills & Knowledge Sessions kun je contact opnemen met Ordia via ordia@popgroningen.nl.