POPgroningen zoekt een nieuwe Allround Stagiair! (± 24 uur per week)

Wij zoeken vanaf september 2024 een creatieve en enthousiaste:

Allround Stagiair (Productie + Marketing & Communicatie)
voor ± 24 uur per week (exclusief producties).

Samenvatting:

  • Allround stage = stage productie en marketing & communicatie (hierna: marcom).
  • Je helpt productioneel en marketingtechnisch mee met projecten en algemene marcom.
  • Veel variatie: Je communiceert met muzikanten, muziekprofessionals, locaties, fotografen, technici, etc; je maakt draaiboeken; verzamelt en verwerkt info; helpt bij website- en social media-onderhoud; maakt content; communiceert door; mede-coördineert locaties; (pre-)produceert, voert uit, etc.
  • Je loopt stage binnen een klein, informeel team, dat echter opereert binnen een groot geheel. POPgroningen is onderdeel van KultuurLoket (amateurkunstondersteuning provincie Groningen), wat weer onderdeel is van VRIJDAG (het huis van de amateurkunst voor Groningen).
  • POPgroningen werkt vanuit de (tijdelijke) VRIJDAG-muzieklocatie aan de Akkerstraat (Noorderplantsoenbuurt) in Groningen.

Functieomschrijving:

Je assisteert bij projecten en marcomwerkzaamheden die binnen je stageperiode vallen. Projecten zijn Skills & Knowledge Sessions (kennissessies voor muzikanten, afgekort als S&K), GRONDSLAG (ontwikkeltraject voor ruw talent) en Grunnsonic (showcasefestival op ESNS). Voor elk project word je gekoppeld aan een collega, met wie je intensief samenwerkt. Je gaat (o.a.) marketing doen ter voorbereiding of promo van S&K-sessies; productie ten behoeve van GRONDSLAG-meet-ups voor deelnemers; communicatie met Grunnsonic-acts en -locaties en je gaat S&K-sessies en GRONDSLAG-meet-ups praktisch voorbereiden. Ook ga je soms mee naar afspraken.

Takenpakket bestaat o.a. uit:

  • Communicatiewerkzaamheden, zoals e-mail-/telefonisch contact met acts en andere betrokkenen; mails/mailings opstellen/opmaken en versturen; social media- en websiteonderhoud; content maken.
  • Officewerkzaamheden, zoals draaiboeken/planningen/werkdocumenten/callsheets maken en bijhouden/bijwerken/verwerken.
  • Voorbereidende en uitvoerende productiewerkzaamheden, zoals inventariseren, inkopen doen, ruimte/locatie inrichten, het in goede banen leiden van uitvoeringen van producties, aanspreekpunt zijn, deelnemers/crew coördineren.

Een stage bij POPgroningen:

POPgroningen is een kleine organisatie. Praktische werkzaamheden zoals runnen voorafgaand aan producties of het verspreiden/verzamelen van promomateriaal kunnen behoren tot je bezigheden. Je krijgt eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de communicatie en aansturing van mensen voor en tijdens producties en op social media-gebied. Kortom: een stage waarin je echt dingen mag dóén, verantwoordelijkheden krijgt en daardoor een waardevolle praktijkervaring opdoet en je netwerk in de sector uitbreidt.

Interesse?

Zie jij jezelf dit al doen? Laat het ons weten! Vertel ons waarom je dit leuk lijkt en waarom juist jij dit moet gaan doen. Mail je motivatiebrief + (online) CV naar sjoerd@popgroningen.nl. Meer over POPgroningen vind je op www.popgroningen.nl. Sluitingsdatum: zondag 23 juni. Gesprekken vinden plaats op woensdag 26 juni.

Algemene info/eisen:

Stagevacature: allround stage POPgroningen
Periode: sept 2024 – flexibel
Type stage: meerderejaars/laatstejaars, in relevante opleiding, MBO/HBO/WO. Woonachtig in Groningen is handig.
Inschatting uren: parttime, ± 24 uur p/w, exclusief aanwezigheid bij producties.
Weekindeling: ma, di, wo overdag + producties (aantal avonden en soms weekenddagdeel).

Als je in een iets andere periode stage moet lopen of iets meer/minder uren per week wilt, kun je alsnog reageren.