3VOOR12/Groningen: Beste van Groningse Bodem 2023 | Marit Nygård + not sure + shoom + TAXITAXI

Tijd:  - 
Locatie: VERA Groningen
Cost: 7,50

De dagen worden korter, en het weer wordt kouder. December is hier en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken van het afgelopen jaar! Vorig jaar werd I Had a Name van The Vices verkozen tot het Beste Nummer van Groningse Bodem 2022. Nu zijn we op zoek naar de favorieten van dit jaar. Welk nummer komt nu als winnaar uit de bus?

Afgelopen weken vroegen we wat jullie favorieten waren van het afgelopen jaar. Hier is een prachtige lijst uitgerold met veel puike popsongs en echte bangers. Maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

Stemmen op je favoriete nummer kan hier. De stembus sluit op 8 december.

Deze winnaar maken we bekend tijdens een feestelijke avond in VeERA op 21 december. Gedurende de avond zullen meerdere Groningse artiesten voor ons optreden, blikken we terug op het afgelopen muzikale jaar en zal er onthuld worden van wie het Beste Nummer van Groningse Bodem 2023 is!

De line-up van de avond bestaat uit:

Marit Nygård
Marit Nygård (2002) schrijft op wat haar raakt, en in een combinatie tussen kleinkunst en popmuziek komen daar blije, boze, verdrietige of hoopvolle maar vooral eerlijke liedjes uit. Ze is op zoek naar contact, naar goedkope huismerk wijn, naar een bestaan als eenmansorkest; wie goed luistert krijgt een kijkje in het leven van een student die zich worstelt door het volwassen worden, de liefde en een veranderende wereld.

not sure
not sure. Het sluit naadloos aan bij de diep filosofische levensvragen die Tom Röfekamp opwerpt in zijn muziek. Op zijn album The Recipe, dat dit jaar in vier delen of zogeheten ‘ingrediënten’ verscheen, navigeert hij door wat het betekent mens te zijn, en door hoe je je door je tijd op aarde heen dient te slaan. Gewapend met speelse flows, filmische instrumentalen en een (on)gezonde dosis gortdroge humor wil hij een recept formuleren; niet alleen waar hij zelf wat aan heeft, maar wat ook zijn generatiegenoten iets comfortabeler achter het fornuis des levens laat staan.

shoom
In hun muziek smelten genres als sneeuw voor de zon: invloeden van de vijfkoppige band shoom gaan van John Coltrane tot MF DOOM via Slint om te eindigen bij een geluid dat misschien het beste te vergelijken is met de experimentele sound van black midi en Black Country, New Road, maar met invloeden uit Britse neo-jazz. Eerder speelden ze al in o.a. VERA, Simplon en tijdens ESNS. shoom laat je alle hoeken van de dansvloer zien, terwijl de etherische soundscapes, jazzy swing, harde gitaren en oneven maatsoorten elkaar in rap tempo afwisselen.

TAXITAXI
Drie man achter het stuur van een roestbak zonder rem: punk-boyband TAXITAXI. Plankgas scheurt TAXITAXI door scholen, supermarkten, kerken en klinieken. Geen woord te veel en geen zin Engels. STAP IN!

Meer info