Baha Gratul // Shoom // Fine China Superbone

Tijd:  - 
Locatie: ORKZ Bar
Cost: Bring cash for entry

BAHA GRATUL
Op een vliegend tapijt neemt Baha Gratul je mee op reis naar verre landen, om af en toe neer te storten voor een wild avontuur. De band is een neo-psychedelische rockband met sterke invloeden uit de progrock. De band haalt zijn inspiratie uit bands als King Gizzard and the Lizard Wizard, Pink Floyd, King Crimson, Altin Gun en Causa Sui. Met deze inspiratiebronnen weet de kenner het direct, dit gaat goed worden. Ken je het niet? Na de show wil je meer!
https://www.youtube.com/watch?v=nXurW93-270

SHOOM
Shoom is Oekraïens voor lawaai. Dit beschrijft ook goed de sound van Shoom: catchy melodieën, gekke maatsoorten en noisy riffs, geïnspireerd door bands als Black Midi, Slint en Don Caballero. Shoom is hard aan de weg aan het timmeren in de Groningse scene en heeft tijdens ESNS o.a. in het pakhuis gezorgd dat het zweet van het plafond droop!
https://www.youtube.com/watch?v=hbysN0fYcnQ

FINE CHINA SUPERBONE
Zo ergens rond de millenniumwisseling startte in Den Haag de band Fine China Superbone. Sindsdien heeft de band de nodige bezettingswisselingen ondergaan en was de groep zelfs een tijd een instrumentaal kwartet. Dat had natuurlijk invloed op de muziek. Eén ding is wel altijd hetzelfde gebleven: Fine China Superbone doet wat het geraden voorkomt, compromissen zijn uitgesloten en de liefde voor noiserock en mathrock komt op de eerste plaats. De band doet niet moeilijk over zijn invloeden, zoals Dazzling Killmen, Unsane, The Jesus Lizard en Deerhoof. Dan is het duidelijk uit welke hoek deze noiserockers komen. Maak je klaar voor complexe ritmes, vliegende drums en heel wat emotie.
https://www.youtube.com/watch?v=V1ZIOrj_UnU

Doors: 21.30 / First band 22:00
Bring cash for entrance!