Borgsfeer | Borgsweer

Tijd:  - 

De tweede editie van festival BorgSfeer vindt plaats op 18 juni 2022 op een groot bosrijk festivalterrein. Op meerdere podia, waaronder één bij het Termunterzijldiep gaan verschillende Groninger bands optreden.

wad ’n Sfeer
Borgsweer ligt aan de rand van de industrie. Tenminste aan één kant. De andere kant grenst aan de Eems dat onderdeel uitmaakt van het Waddengebied. De Eems-Dollard regio, een estuarium waarin zoet (van de Eems) en zout (Dollard) water bij elkaar komen. Bij Borgsweer om de hoek liggen de uitgestrekte polders met de prachtige kwelders bij de Punt van Reide. Je vindt er zeehonden en duizenden vogels komen er om te broeden.

Tijdens het festival is er aandacht voor ‘Wadden’ kunst en naast de muzikale optredens is er straattheater en worden er verhalen verteld over de Oost Groningse Wadden. Er is een wedstrijd om het Waddengebied bij Borgsweer om de hoek zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. De foto wordt o.a. gebruikt voor de promotiecampagne van het festival.

Bekijk hier hoe je mee kan doen.

De leuke kinderactiviteiten ontbreken natuurlijk niet; deze keer ook in samenwerking met waterschap Hunze en Aa’s en Stichting Het Groninger Landschap.

Line-up
Steeby
Het Kanaal
Small Town Bandits
Pé & Rinus
Rosa van Bommel
Wat-Aans!
Them Dirty Dimes
Hans Hanneman
Inge van Calkar