CYNN (EP release) | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon UP
Cost: 3,-

Combineer invloeden van The xx tot Tame Impala en Sue The Night tot een energieke indiepop mix, en je hebt CYNN. Het donkerroze licht dat uit de muziek van CYNN schijnt is even krachtig als geheimzinnig. Alsof de muziek van Tash Sultana tegen het universum van Stranger Things botst en deze one-woman-band uit de kringelende rook tevoorschijn komt. Daar, te midden van een oerwoud aan instrumenten, stroomt het overvolle hoofd van Cynthia Weiss leeg door synths, drumpads en gitaren.

CYNN is het alias van Cynthia Weiss. Voorheen speelde zij in de band the Dudettes. In 2018 ging zij solo en nam ze haar huidige artiestennaam aan, en bracht in 2020 haar eerste EP Insomnia uit. Ze deed afgelopen jaar ook met de Popronde mee én was onderdeel van het Hit The North traject. Dat leidde haar tot haar nieuwste EP: Still Figuring Things Out.

Op Still Figuring Things Out zweeft CYNN door de 21ste eeuw met een mist van vragen om zich heen. Nummers waarin ze onbevangen gesprekken met zichzelf voert. Over de momenten dat ze zich gevoelloos voelt, geen contact vindt met haar omgeving of dat ze even niet meer weet waar ze in het leven staat. Maar net zo goed over de kracht die ze voelt om in haar eentje dit project te dragen, tot aan haar eerste muzikale ode aan de liefde. Deze gaat ze live ten gehore brengen tijdens haar EP-release in onze Bovenzaal!

CYNN
Zaterdag 10 juni
Deur open: 20:00 / Aanvang: 20:45
Ticket: €6,-
Tickets verkrijgbaar via: https://simplon.nl/events/cynn/