De Ent, podium voor meer kunst in Hellum

Tijd:  - 
Locatie: Kunst- en cultuurhuis De Ent
Cost: gratis


De Ent, podium voor meer kunst

Stichting De Draad, platform voor kunstzinnige ontwikkelingen is inspirator van spraakmakende kunstzinnige manifestaties, zoals het in Midden Groningen niet meer weg te denken zomer evenement Art Carnivale dat jaarlijks plaatsvindt bij het Schildmeer in Steendam.

Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum is het kunstzinnige zenuwcentrum van onder meer Stichting De Draad. Het is de plaats waar met nauw samenwerkende zusterorganisaties gewerkt wordt aan diverse spraakmakende projecten die de culturele vitaliteit van de regio versterken.
Voorbeeld van een gezamenlijke aanpak is het project Kultuureiland Damsterplas waar kunst en natuur door bemiddeling van kunstenaars met diverse disciplines samensmelten tot een artistiek en vooral ook attractief belevenispark.

De dynamiek van de door Stichting De Draad in het leven geroepen evenementen straalt af op Kunst- en Cultuurhuis De Ent, dat zich heeft gepositioneerd als culturele broedplaats in het oostelijk deel van de Woldstreek. Het is een ontwikkeling die past binnen het streven om Midden Groningen cultureel op de kaart te zetten.

Kunst- en Cultuurhuis De Ent is echter ook een plek waar meer mogelijk is. Denk aan het organiseren van exposities, huiskamerconcerten, theatervoorstellingen, voordrachten, kinderactiviteiten en workshops. De begeleiding van deze activiteiten berust bij bevlogen kunstenaars die een schat aan ervaring meebrengen. Bovenal is Kunst- en Cultuurhuis De Ent een inspirerende ontmoetingsplek voor aankomende ( podium ) kunstenaars die hun artisticiteit voor een geïnteresseerd publiek kunnen en willen etaleren.

Stichting De Draad roept mediators en promotors van kunst in brede zin op, het initiatief over te brengen aan hen die werken aan een carrière in de ( podium ) kunstwereld, zij die van hun hobby hun beroep willen maken en zij die het graag uit liefhebberij doen.
Indien u dit wenselijk vindt, willen wij het project-initiatief “Podium voor meer kunst in Kunst- en Cultuurhuis De Ent” graag eens ( komen ) toelichten. Mogelijk dat dit contact resulteert in een vruchtbare vorm van samenwerking.

Met belangstelling zien wij uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet, namens Stichting De Draad,

Will Meeder
0645882588 / 0596629217
collectiefdedraad@live.nl

Kunst- en Cultuurhuis De Ent
Bovenpad 13
9627PN Hellum

De organisaties gevestigd in Kunst- en Cultuurhuis De Ent zijn:

www.stichtingdedraad.nl

www.beleveniscollectief.nl

www.kultuureiland.nl

www.artcarnivale.nl