De Jonge Boschfazant & Meindert Talma | VERA Groningen

Tijd:  - 
Locatie: VERA Groningen
Cost: 10,-

Saturday 22 April

DE JONGE BOSCHFAZANT & MEINDERT TALMA

Plaatpresentatie: Schandalig

MAINSTAGE | TICKET: €10,- | DOORS: 20:30 – 22:30 | START: 21:30

De Jonge Boschfazant en Meindert Talma zijn terug in VERA met de plaatpresentatie van hun gezamenlijke album ‘Schandalig’.

Sinds 2015 maken de in Westeremden woonachtige filosoof en vogelaar De Jonge Boschfazant en Meindert Talma liedjes die ze elke maand zingen als slotlied in de maandelijkse Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show in de Kroeg van Klaas te Groningen. In de coronajaren 2020 en 2021 kreeg de show onderdak in ons’ VERA en vroegen de bands de instrumentale orgelband Das Audio Combo of die hen kon begeleiden. Dat werkte zo goed dat Arjan Spies 14 liedjes heeft opgenomen in zijn ‘Studio Teepdek’ voor de debuut-lp van De Jonge Boschfazant en Meindert Talma.

De Jonge Boschfazant maakt als filosoof songteksten die je niet vaak ziet. Ze kennen binnen- en buitenrijm en bestaan uit twee soorten teksten: maatschappijkritische protestliedjes en human interest liedjes die gebaseerd zijn op de found footage methode: De Jonge Boschfazant struint zo nu en dan rommelmarkten en kringloopwinkels in de provincie Groningen af voor fotoalbums, en foto’s op oude laptops en smartphones die hij dan weer aan elkaar monteert voor video’s.