De Nachtwinkel + Staatseinde | Simplon UP, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: Simplon, Groningen

De Nachtwinkel
‘Welkom bij de tirade van de Nachtclub. Het circus is geopend en u bent de clown, dans in het rond als een sierlijke pauw.’ Dat zijn de orders van onze eigen alternatieve nachtburgemeester. Deze nachtvlinder of mot met een Groningse natte T kwam je maar zelden tegen in het afgelopen jaar maar komt helemaal terug uit de krochten van zijn playstation. Sommige zeggen dat hij alleen nog leeft in de digitale wereld, anderen zeggen dat hij zijn winkel heeft uitgebreid in het holst van de nacht met alleen maar meer elektronische foefjes. Niemand weet, niemand weet, behalve als je bij UP bent geweest.

Staatseinde
Als je het over het einde der tijden hebt, heb je het over Staatseinde. Misschien wel de minst casual manier om een anarchie te creëren. Deze drie elektronisch aangestuurde mannen uit Utrecht met een leger aan synths zijn begonnen aan een opmars waarbij hersenspoeling vast op het menu staat. Die Neue Niederländische Welle reikt richting UP om je geshockeerd achter te laten en de avond later in de doofpot te laten belanden. En dit is zelfs pas het begin van de nederduitse elektrostaat.

Deze avond gaat de Groningse dj Lorakel de avond voorzien van muziek als er op het podium even niets gebeurd. Ze is toegewijd aan het openbaren van obscure elektronische artiesten uit alle hoeken van de wereld, onderwereld en bovenwereld. Hoewel haar collectie gekenmerkt wordt door zowel duistere klanken als hemelse engelenstemmen, voorspelt het Lorakel voor deze avond voornamelijk onheil.

Tickets: https://simplon.nl/events/staatseinde-de-nachtwinkel/