Downstage: Mind Fuji

Tijd: T/M  -  -
Locatie: Vera Groningen
Cost: 2,50

MIND FUJI // Beach House, Dreampop, Drum ‘n’ Bass // GRN // €2,50 // Deuren: 22:30, aanvang: 23:00

https://youtu.be/60WTadbpLQ4

Mind Fuji speelt zaterdag 25 januari in de Kelderbar! De entree is slechts twee euro vijftig, maar gratis (0 euro) als je zo’n mooie VeraKlupKaart hebt!

Hoppa, dat is nog eens een ‘oprolbaar’ begin van een promo-stukje. Dat is een van de weinige dingen die ik heb geleerd van mijn zes maanden op de opleiding Journalistiek, dat je de belangrijke info in het begin van je artikel plaatst, zodat je de tekst als het ware op kan rollen zonder de cruciale informatie te missen. Zoiets in ieder geval, echt helemaal heb ik het nooit begrepen en ik weet niet eens zeker of dit principe ook online van toepassing is (ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat in deze tijden van korte aandachtspannen herhaling een stuk belangrijker is), maar kniesoor die daar op let. Anyway,

Mind Fuji speelt zaterdag 25 januari in de Kelderbar! De entree is slechts twee euro vijftig, maar gratis (0 euro) als je zo’n mooie VeraKlupKaart hebt!

Mind Fuji komt gewoon vertrouwd uit Groningen, en nu zul jij, de ongeïnformeerde lezer, waarschijnlijk meteen denken aan een stel lompe, bier gooiende boeren die alleen maar ‘moi!’ roepen en niet ophouden met over hoe zo’n aanwinst dat nieuwe Forum toch eigenlijk wel is (toegegeven, schitterend uitzicht, maar dat heeft een hoge ladder ook); het spijt me maar je zit er volledig naast met je domme vooroordelen. Mind Fuji is een zich keurig gedragend viertal dat haar muziek omschrijft als ‘een eigentijdse mix van alternatieve soul, dreampop, funk en drum’n’bass’. En dat heb ik zelf vertaald uit het Engels naar het Nederlands, want anders snappen jullie het waarschijnlijk weer niet.

De band bracht afgelopen jaar twee singles uit, ‘Ganges’ en ‘Mystic Kind of Blue’, allebei verdraaid goed gezongen en door Fred Goverde omschreven als ‘Mesmerizing’ (over Ganges) en ‘Album cover doet me denken aan Joe Jacksons Night and Day. Nice sound. 10/10 would chill to this.’ (over Mystic Kind of Blue). Geen wonder dat Mind Fuji ook door POP Groningen is opgepikt als een van de meest veelbelovende bands in Groningen. Kom 25 januari kijken, luisteren, dansen en wegdromen in de Kelderbar! Entree is slechts 2,50, maar gratis als je een VeraKlupKaart hebt. |Ralf

Oh, en Fred Goverde mag gratis naar binnen.

Klik hier voor het Facebookevenement