Engel + WadAap + support: MiGA | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon
Cost: 13,50

Engel
Met volle overgave leeft Engel al jaren voor zijn muziek. De rapper is de definitie van een DIY-artist. Al meer dan twintig jaar lang doet hij alles zelf; van schrijven, tot zijn eigen marketing en boekingen. Als spilfiguur van de Nederhop undergroundscene werkte hij al samen met namen als Tim Knol, Sticks, Diggy Dex, KAS, Def P, Jiggy Djé, Typhoon, Paul de Munnik, Just en dat lijstje gaat nog wel even door. Het aantal albums wat hij heeft gereleased zijn niet meer op één hand te tellen: en nog steeds is Engel even productief als in zijn beginjaren. Simplon heeft hem al meerdere malen met succes ontvangen, en de rapper was samen met Just zelfs de eerste Homebase show ooit! Kortom, deze Hoornse rapper heeft zijn sporen ruim verdiend.

Engel blijft zelfkritisch. Hij wil dat zijn fanbase blijft groeien en zijn muziek zich blijft ontwikkelen. Als nieuwbakken veertiger maakt Engel de balans op. Op zijn nieuwe soloalbum, dat in 2023 verschijnt, reflecteert hij openhartig over zijn genomen stappen, gemiste kansen en wat zijn plek is in het huidige hiphop landschap. Waar zijn album met Paul de Munnik (Ooit, 2022) veel popinvloeden bevatte gaat de ras-DIY’er op Veertig terug naar zijn roots. Beats, cuts en raps zijn de hoofdingrediënten die ook in Simplon live worden opgediend. Met rapper Just en turntablist DJ Native zet Engel een show neer waar de liefde voor hiphop vanaf spat.

WadAap
Deze twee hiphoppende apen uit het noorden maken muziek met een lach. De liveshows van WadAap kunnen worden samengevat als een feestje met boodschap. Thema’s als liefde en respect voor de natuur en cultuur slingeren aan je neus voorbij. Het is rap met een zelfkritisch randje en een vette knipoog naar alle mensen die er goed aan zouden doen wad meer naar hun inner aapje te luisteren. Na een lange reis rond de Planeet van de Aap zijn de twee nu aanbeland bij de Troep die onze mensheid op de aarde smijt. Met aardig wad ervaring en bagage op zak als voorprogramma van Talib Kweli (USA), Dope D.O.D. en Fresku en optredens op festivals als Bevrijdingsfestival Groningen, Noorderzon en Grasnapolsky, hebben de twee geleerd dat ze menig mens kunnen roeren en bewegen. Maak je klaar om bij dit alles stil te staan en vervolgens compleet bananas te gaan!

Support is er van MiGA. MiGA is een rapper uit Almere, die zijn eerste rijms schreef toen hij dertien was en iets later ook zijn raps begon op te nemen, vaak over beats van Amerikaanse rappers, dus voelde hij zich al snel genoodzaakt om zijn eigen beats te leren maken. Over de jaren heeft MiGA in een producersduo en verschillende rapformaties gezeten, waarmee hij door het hele land heeft opgetreden.

ENGEL + WADAAP
Vrijdag 19 mei 2023
Deur open: 20:00 uur / Aanvang: 20:45 uur
Ticket: €13,50
Tickets verkrijgbaar via https://simplon.nl/events/engel-wadaap/