In een reeks van drie panels wordt inzicht gegeven hoe verschillende delen van de totale keten in de muziekindustrie omgaan met de Corona-maatregelen, de beperkingen, de toegezegde hulp vanuit de overheid of juist het uitblijven daarvan en de mogelijkheden die een versoepelde lockdown biedt. Doelstelling: informeren en inspireren.
Deel III: de dienstverleners en toeleveranciers
In het derde deel van ‘ESNS Debatteert’ staat de omvangrijke sector van dienstverleners en toeleveranciers voor de live-evenementen centraal; al deze partijen hebben een substantieel deel van haar omzet zien verdwijnen.
De omvangrijke sector van dienstverleners en toeleveranciers voor de live-evenementen heeft een substantieel deel van haar omzet zien verdwijnen. Bovendien is deze sector voor een groot deel gebouwd op flexibele arbeidskrachten: ZZP-ers, freelancers, kleine zelfstandigen. Veelal mensen en bedrijven die met de bestaande regelingen niet of nauwelijks zijn geholpen. Daardoor dreigen niet alleen vele duizenden banen en maar ook heel veel knowhow verloren te gaan. Livemuziek kan alleen bestaan doordat er een gezonde keten is die faciliteert en mogelijk maakt: promotors, evenementenorganisatoren, backliners, (tour)managers, programmeurs, geluid- en licht technici, podiumbouwers, cateraars, beveiligers, merchandisers, (tent- en bus)verhuurders, vervoerders, ticketingbedrijven, decorontwerp etc.. Hoe houden we in gezamenlijkheid de sector gezond, zodat we weer grootschalige evenementen kunnen organiseren zodra het is toegestaan? Wat vraagt dat van de bedrijven in de sector zelf en wat mag de sector van de overheid aan steunmaatregelen vragen?
Ronny Hooch Antink – Mojo Productions
Antoinette Wijffels – Directeur/eigenaar Improve
Willlem Westermann – Kenniscentrum Evenementen – VVEM
Dennis van der Haagen – Directeur Ampco Flashlight Rental
Hans Verhoeven – Directeur MTD
Facebookevenement
https://www.youtube.com/watch?v=Kl0reNTj_hc