Farer + Support: Ggu:ll | VERA, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: Vera, Groningen

Grotendeels bestaande uit leden van Ortega ontstaat Menhir in het jaar 2013 en zes jaar later wordt de bandnaam veranderd naar het huidige ‘Farer’. Meer noise, vleugje black en een flinke bak doom bleek het eindresultaat te zijn van deze hele verwandlung. De band bestaat uit twee basgitaristen namelijk Frank de Boer en Arjan van Dalen die samen ook de zangpartijen verzorgen en drummer percussionist Sven Jurgens.

Het debuutalbum van de band ‘Monad’ werd oorspronkelijk uitgebracht op 20 november 2020 op CD via Aesthetic Death en cassette via Tartarus Records. Met deze release kwam zelfs een live registratie van het album vanuit VERA, dit was helaas wel zonder publiek. Maar nu corona het weer wat meer toelaat kan een échte plaatpresentatie, met publiek, natuurlijk niet uitblijven. Maanden na de originele release van Monad heeft de band ervoor gekozen om het album opnieuw te releasen op 24 september en wel op Vinyl. Dit resulteerde in een limited edition heldere en zwart gemarmerde kleuren dubbel-LP, verpakt in een zware gatefold. Hierbij hoort de aangrijpende, originele album artwork gemaakt door Niels Verwijk. Oude wijn in nieuwe zakken, ofwel een nieuwe presentatie, waarbij de inhoudelijke oorsprong hetzelfde is gebleven.

Degenen die niet bekend zijn met het doom en noise muziekgenre, zullen snel afgeschrikt raken door de duistere klanken van Farer. Maar voor degene die wel van een partijtje gure gitaren houden, of daar nieuwsgierig naar zijn, zullen meegesleept worden door een donker verhaal vol wanhoop, chaos en verlichting. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de heren van Farer terug te zien in VERA!

Support is de Tilburgse band Ggu:ll, die de zaal zal opwarmen met atmosferische, duistere doom metal. Optredens van Ggu:ll zijn hard en intens. De band behoort tot een van de meest interessante, harde bands in Nederland.

tickets via –> https://vera.stager.nl/web/tickets/111119099