Fokko + Fred Goverde | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon, Groningen

Puntige powerpopnummers in het Nederlands; Fokko schrijft ze sinds jaar en dag. De nederrockband rond songwriter Fokko Mellema vertaalt eerste wereldproblemen naar puntige rocknummers met kenmerkende directe teksten. Vaak droog, wrang en cynisch.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende met punkrockband Jeremy’s en zet door als zanger/gitarist van de Nederlandstalige collegerockband Want Want, met culthit ‘Kip Paard Koe’ als bekendste wapenfeit. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische EP’s uit. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 vindt Fokko zijn powerpopsound opnieuw uit op zijn eerste album ‘Stadaarnietzodoeiets’, met behulp van een nieuwe band en producer.

Na een kleine adempauze begon 2021 voor Fokko verrassend goed met coronapunkhit ‘Karin Heeft Geen Corona’ en lockdownsingle ‘Alles Gaat Kapot En Ik Trek Het Niet Meer‘. Het bleek het startschot te zijn voor het uitwerken van de EP ‘FF’, die onlangs is verschenen. Het brengt zeven nieuwe nummers die je lekker kunt meebrullen tijdens de show in Simplon!

Support voor deze avond komt van Fred Goverde. Fred is geselecteerd voor het talentenprogramma ‘Hit The North’ en genomineerd voor beste talents bij Popgala Noord. Afgelopen jaar stond Fred met zijn band op het affiche van o.a. Bevrijdingsfestival Groningen, GLOBUS Wageningen en waren zij te vinden op Vlieland tijdens een ‘duinpanconcert’. Ook waren zij voorprogramma bij Vive La Fête en Fokko. Met Fred zijn debuut-EP ‘goovurduh’ (2021) werd de bodem gelegd. De jonge songwriter uit Groningen staat in de 3voor12 lijst met zijn single ‘Drie Kwartier’ op een keurige zevende plek!

Fokko