Frayle + Onhou | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon
Cost: 11,-

De fascinatie voor zwarte magie en hekserij is kenmerkend voor Frayle. Deze band uit Cleveland (USA) maakt unieke, karakteristieke en fraaie doom metal. Zelf noemen ze het “Heavy Witch Doom, music for the night sky”.

De kern van de band is ontstaan in 2015 met vocaliste en bovenal ‘witte heks’ Gwyn Strang en gitarist Sean Bilovecky. Ze zijn begonnen als kledingontwerpers, maar hebben daarna samen hun sound gevonden die ergens tussen een heavy Black Sabbath en een gotische Portishead in ligt. Het debuutalbum ‘1692’ is een logisch vervolg op de eerste EP ‘The White Witch’ uit 2018. De heavy doom werkt nog steeds hypnotiserend en de vocalen gaan naadloos over in de duistere, angstaanjagende soundscapes. Invloeden van Chelsea Wolfe en Sleep zijn hoorbaar in de lange slepende nummers inclusief meeslepende videos.

Support wordt verzorgd door Onhou.
De in 2016 opgerichte band bestaat uit voormalige en huidige leden van Ravenwiek, Grinding Halt en Ortega.Geworteld in Groningen, belichaamt Onhou zijn noordelijk erfgoed door desolate sludgy doomriffs te mixen met ellendige postmetal en daarbij omarmt het de sinistere geschiedenis van de bodem die hen heeft geschapen.

FRAYLE + ONHOU
Dinsdag 8 november 2022
Deur open: 20:30 uur / Aanvang: 21:00 uur
Ticket: €11,-

Tickets verkrijgbaar via www.simplon.nl.