GRONDSLAG Live | EM2 Groningen

Tijd:  -  -
Locatie: EM2, Groningen
Cost: Gratis

Beeld je in: het is zondag, de zomer hangt in de lucht, en bierglazen klinken terwijl de zon zakt aan de westelijke hemel. Je ruikt de geur van versgebakken pizza’s en hoort een toch wel hele goede act op de PA (en dat 8 keer achter elkaar). Gefeliciteerd: je hebt GRONDSLAG Live nu op je netvlies!

Op zondag 2 juni sluiten we talentontwikkelingstraject GRONDSLAG op grootse wijze met elkaar af in EM2. Alle 8 acts mogen in een volledige set laten zien waar ze in één cultureel seizoen tijd gekomen zijn. De vorige editie was als een perfecte zomeravond: stralende zon, binnen- én buitenpodia, vers getapte biertjes, pizza’s uit de houtoven en – niet te vergeten – het grootste opkomende talent van Groningse bodem. Een betere zondag ga je niet krijgen!

Entree is volledig gratis.  

Line-up:

Bad Luck Baby

Bad Luck Baby laat zien dat tegenspoed de grootste creativiteit kan brengen: na een lange en ambitieuze zoektocht heeft de band hun perfecte plaats gevonden. Denk aan de grungy altrock van Wolf Alice en de powerpop van Paramore, gecombineerd met een unieke mix van synths, riffs en zwoele vocals. Bad Luck Baby vertelt verhalen – over wanhoop en geluk en het menselijk bestaan.

Calidus 

In zijn florale flair voedt Calidus – op geheel eigen wijze – het nostalgisch verlangen naar de pure pop/rock uit de 90’s en 00’s. Gooi Coldplay, Saybia en The Killers in een blender en je krijgt Calidus: de gitaarband die al snel de kracht van toetsen en synthesizers ontdekte. 

Daví

Daví is een opkomende producer & multi-instrumentalist uit Groningen. Zijn werk kent veel invloeden vanuit hip-hop, soul & jazz, maar heeft absoluut een verfrissende sound. Deze sound wordt gekenmerkt door zijn organische productiestijl en gebruik van vele instrumenten die hij zelf inspeelt.

de Koots

Dansbare en energieke Nederlandstalige popmuziek propvol humor waar alles, van de kinderwagens tot aan de kunstheupjes, van gaat bewegen. Deze gezellige jongens zijn groovy, maar ook goofy. Verwacht catchy gitaarrifjes, een strakke ritmesectie en refreintjes die weken blijven hangen.

Laurie Ann

Laurie Ann is een 22-jarige zangeres, songwriter en video-artiest, bekend om haar dreampop- en indie stijl. Ze wordt geïnspireerd door artiesten als KALEO, Ariana Grande en Aurora. Bereid je voor op een onderdompeling in mysterieuze vocalen en harmonieën en dromerige, maar toch upbeat instrumentalen. 

Leuk Gevonden

Vanuit je campingstoel turen over een landschap vol Kip Caravans, bekvechten om de laatste griesmeelpudding in het schap van de lokale supermarkt en tijdens zwoele zomers genieten van je geliefden in het park. Enkele voorbeelden van de alledaagse momenten des levens waar je wellicht niet zo snel stil bij zou staan. Gronings hip-pop collectief Leuk Gevonden helpt je een handje om deze momenten wat vaker vast te pakken. Met een energieke live-reputatie en genoeg liederen op zak tovert dit viertal vrienden elk podium om tot een draaikolk van euforie en vertier.

Redson

Redson is een moderne hip-hop act, waarbij de luisteraar wordt meegenomen in eerlijke herkenbare gevoelens. Met invloeden van artiesten als Drake en The Weeknd hebben de producties een internationale sound. De teksten zijn daarentegen hoofdzakelijk Nederlands en bestaan uit een brede woordenschat, die met veel beeldspraak een verhaal schetsen.

tays

tays is een hiphopkunstenaar met een voorliefde voor introspectieve teksten en vleugjes jazz. Gedurende zijn leven heeft hij op veel verschillende plaatsen in Nederland gewoond, waardoor hij veel heeft gezien, zich vaak flexibel moest opstellen en hier kan hij zijn inspiratie uit halen. Zijn muziek varieert van bedachtzaam tot rauw en old school en is bovendien door hemzelf geproduceerd. 

Over GRONDSLAG

GRONDSLAG is een talentontwikkelingstraject opgestart vanuit POPgroningen en is specifiek ontwikkeld om ruw talent van Groningse bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden, zelfredzamer te worden en handvaten mee te geven. Dit om zo beter uitgerust te zijn om te werken aan een duurzame muzikale loopbaan. Jaarlijks zal GRONDSLAG 8 acts ten behoeve van hun ontwikkeling ondersteunen. De manier waarop dit gebeurt is geheel afhankelijk van de behoefte van de act, maar is gekoppeld aan een vast traject. GRONDSLAG is grofweg voor acts die Kunstbende en Popsport ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit The North en deelname aan de Popronde nog een brug te ver zijn.

Meer info