Hit the North: Seewolf, Desmonds, Moonradio – Iduna, Drachten

Tijd:  -  -
Locatie: Iduna, Drachten

Seewolf, The Desmonds en Moonradio, acts van het talentontwikkelingstraject Hit the North, staan vrijdag 11 september bij ons op de planken!

Hit The North door Het Noorden
Ieder jaar selecteren de Noordelijke Popkoepels, ESNS en ITGWO samen negen talentvolle acts die een jaar lang een traject volgen van bootcamps, trainingen, coaching en showcases. Onder de noemer Hit the North door het Noorden touren deze negen talenten deze zomer langs zalen en velden. Op vrijdag 11 september geven Seewolf (Friesland), The Desmonds (Groningen) en Moonradio (Drenthe) acte de presence op het podium van Iduna. Drie beloften voor de toekomst die je gratis kan checken bij ons op het podium!

SEEWOLF
Op een geïsoleerde plek in Friesland, de Oudebildtdijk, strijkt ‘s nachts het licht van een vuurtoren over het land. De wind, de zee, de lucht en de klei van de plek dragen allemaal bij aan het ontstaan van Seewolf: vier mannen die de tijd nemen om liedjes en apparaten te maken. De muziek kan het best omschreven worden als psychedelische indierock met een randje atmosferische postrock.

THE DESMONDS
Niets staat zo garant voor een hyper-energieke muziekervaring als een portie brutale garage rock. Wat startte met een meesterplan van grondlegger Rob Schoenmakers, groeide met de hulp van enkele hechte vrienden en een eigenzinnige sound met invloeden uit surf, 90’s Britpop en post-punk uit tot een begrip in hun thuisstad, Groningen.
Grote inspiratiebronnen vond de band dicht bij huis, in de legendarische underground poptempel VERA. Bands als Together Pangea, Mike Krol en Canshaker Pi hebben hun sporen dan ook onmiskenbaar achtergelaten en The Desmonds gevormd tot wat ze zijn: hard, rauw en verschrikkelijk dansbaar.

MOONRADIO
Moonradio is stomende rock met de voeten in de Drenthse modder. Soms ruig en uitbundig, dan weer pretentieloos, maar altijd met een energieke liveshow. Denkend aan Deense bands als Saybia en Kashmir, en hun kenmerkende sound, spelen ze indie rock met een hoofdrol voor de gitaar en veel diversiteit. ‘Be like the Moon, reflect the Sun!’

Over Hit the North
Hit the North is een unieke samenwerking tussen festivals, popinstellingen, venues en educatieve instellingen uit de Noordelijke provincies van Nederland. Hit the North is ontwikkeld om professionele talentontwikkeling in Groningen, Friesland en Drenthe te stimuleren. De popcultuur in Noord-Nederland is uniek en verdient de kans om door te breken!

Gedurende een periode van een jaar krijgen de geselecteerde acts kennis, faciliteiten en een netwerk aangeboden. Met als doel het kickstarten van een professionele muzikale carrière. Het doel van Hit the North is om negen getalenteerde pop-acts uit Noord-Nederland een traject aan te bieden gefocust op coaching en professionalisering. Het traject is bedoeld om zowel de artistieke als de zakelijke skills van de acts te verbeteren en daarmee de acts een kans te geven op een professionele muzikale carrière.

De selectie van de Hit the North acts verloopt via de popinstellingen POPgroningen, Popfabryk en Kunst & Cultuur Drenthe. Verder zijn ESNS en Into The Great Wide Open onderdeel van het project. Hit the North wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en We the North.