Inge van Calkar + Bibi and The Boys| Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon
Cost: 15,-

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het elektronica licht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een rock randje. Met haar ijzersterke band én danseressen staat ze vol energie op het podium. De strak geregisseerde show is gemaakt om te amuseren en perfect geschikt voor een show in Simplon!

Ooit begonnen als singer/songwriter, is Inge van Calkar niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit ‘Touchdown’, die Radio 2 als topsong koos in 2019, is het duidelijk dat ze zichzelf gevonden heeft. Op EP Full Color (2021) horen we een Inge van Calkar die de ingetogen songwriter van weleer voorgoed achter zich heeft gelaten.

Electropop, scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat: Full Color is mede het resultaat van Inge’s samenwerking met top producer Gordon Groothedde. De EP leverde haar meerdere radiohits op. Naast de topsong ‘Touchdown’, behaalden ook de singles ‘Spinning Around’, ‘The Ocean Never Ends’ en ‘Summerrain’ de playlist van NPO Radio 2.

In Covid tijd gaf ze al een succesvol zitconcert in Simplon. Dit keer kan ze volledig uitpakken, dus dat wordt een show voor in de boeken!

Inge van Calkar
Zaterdag 11 februari 2023
Deur open: 20:00 uur / Aanvang: 20.45 uur
Ticket: €15.-
Tickets verkrijgbaar via www.simplon.nl.