Jan Henk de Groot – Fiene | Op Maarhuizen

Tijd:  - 
Locatie: Op Maarhuizen, Winsum
Cost: 17,50

Soms hoor je een woord uit het verleden dat je gelijk terugbrengt naar een bepaald moment of een gebeurtenis. In Fiene gaat Groninger troebadoer Jan Henk de Groot terug naar de zandbak van kleuterschool Bambi te Zuidhorn. Speulen mit fien zaand, ofwel fiene. De tijd, de mensen, ze glijden als fiene door je vingers. Jan Henk verloor in korte tijd zijn vader en oma en legde herinneringen vast die hij niet wil vergeten. In het verlies vind je ook weer nieuwe inzichten en zelfs geluk. Want we moeten altijd weer door.

Speciaal Op Maarhuizen speelt Jan Henk met zangeres/violiste Paulien van der Wal en gitarist Allard Gosens akoestisch zijn liedjes over de liefde, Vuurtje kieken, Stereotorens met dubbelcassettedeck, een stiltecoupé en natuurlijk hits als Mamme van Michel en Kielsterachterweg.
Jan Henk de Groot won tweemaal de Dagblad van het Noorden streektaalprijs.

Dagblad van het Noorden: “ Baldadig, grappig en ontroerend. De Groot is een geweldige entertainer, zanger en verhalenverteller die zijn publiek meeneemt op reis door zijn leven en op meerdere niveaus weet te raken”.

Radiomaker en tv-presentator Frits Spits roemt het album ‘De wolf is trug’ als ‘ongelofelijk goed!’, vergezeld van 5 sterren.

Musicmaker: ‘De Groot bewijst met ieder lied dat streektaal een verrijking is voor de Nederlandse muziek’.

Liedjesschrijver Theo Nijland: ‘De hele wolf is trug geluisterd. Wat ben je goed Jan Henk. Catchy melodieën, teksten, productie. Heel fijn alles’

Meer info