Jonathan Rhodes single release show + support T A M A R | EM2, Groningen

Tijd:  - 
Locatie: EM2, Groningen

De muzikale verhalenverteller Jonathan Rhodes keert eindelijk terug op het podium. Afgelopen jaar werd de Americana singer-songwriter snel bekend onder Groningse muziekliefhebbers. Sinds zijn debuut heeft hij misschien vaker live gestreamd dan live gespeeld, maar nu is het tijd om zijn Groningse thuisbasis in levenden lijve te laten ontdekken wie Jonathan Rhodes is. Op 12 september presenteert hij zijn nieuwe single At Least I Found You met een avondvullend liveprogramma in EM2.

Het is februari 2020 als Rhodes zich na een jaar van voorbereidingen opmaakt voor zijn publieke debuut. Deze waanzinnig slechte timing leverde hem behalve een kater ook een levensles in flexibiliteit op. Gelukkig wist hij in korte tijd met succes het roer om te gooien en sleepte hij met zijn band onder andere de POPgroningen Talent Award in de wacht.

Met het uitbrengen van drie singles die allemaal een plek bemachtigden in de Top 80 van Groningse Bodem, een nominatie voor Beste Talent op het PopGala Noord en een optreden op Bevrijdingsfestival 2021 trok hij de Groningse muziekliefhebber nog dichter naar zich toe. Dit leverde hem bovendien een plek op in het talent-ontwikkelingsprogramma Hit the North dat georganiseerd wordt door Eurosonic. Op 12 september krijgt zijn thuisstad eindelijk de kans om live kennis te komen maken met Rhodes en zijn band.

Jonathan Rhodes betreedt het toneel als de antiheld in zijn eigen avonturen. De niet-zo-dappere idealist die op zoek is naar nuance en bevestiging, terwijl het hem de moed ontbreekt om zijn geheime verlangen naar een eenvoudiger leven te volgen. Verhalende liedjes uit de Hollandse klei die doen denken aan Justin Townes Earle en Hiss Golden Messenger worden afgewisseld met stevige up-tempo blues en Americana-nummers die bij liefhebbers van Jason Isbell goed in het gehoor zullen liggen.

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-jonathan-rhodes-single-release-show-support-t-a-m-a-r-live-at-em2-158278371871