Jonathan Rhodes | Tour de Poadia | Neushoorn, Leeuwarden

Tijd:  - 
Locatie: Neushoorn, Leeuwarden

Tour de poadia: na elfsteden- nu ook een driepodiatocht! In één dag bands zien optreden in de drie Friese popzalen en tussen de drankjes door ook nog werken aan je conditie? Op zondag 1 augustus kan dat! Dan start vanaf 12:00 de tour de poadia bij jouw popzaal naar keuze!

De tour de poadia is een samenwerking tussen de Friese poppodia Bolwerk, Iduna en Neushoorn waarbij de deelnemers in een dag al fietsend elke zaal aan zullen doen en hier een talentvolle artiest/band uit het Hit The North traject kunnen zien optreden. Ontstaan als ludieke actie om in coronatijd de verbinding tussen de podia aan te geven is de tour poadia in 2020 voor het eerst verreden door de programmeurs van de drie zalen. De vele positieve reacties heeft die programmeurs nu doen besluiten de tocht van 95km dit jaar voor iedereen toegankelijk te waarbij je naast de Friese popzalen dus ook nog toffe bands kan ontdekken!

Voor het bandprogramma is het ESNS project Hit The North benaderd om drie acts aan te leveren. Voor het Bolwerk zal dit folk & country artiest Timo de Jong zijn, Iduna wordt aangedaan door Americana vertolker Jonathan Rhodes met zijn band en in Neushoorn zullen punkrockers Cloudsurfers het podium betreden. Elke act zal driemaal een korte set spelen: eenmaal voor deelnemers die gestart zijn bij de eigen locatie en daarnaast nog een set voor de fietsers van de andere podia. Hierdoor zal er om 12u tegelijk gestart worden met de tour de poadia in zowel Drachten, Leeuwarden als Sneek. Een heuse driepodiatocht door het Friese landschap!

Jonathan Rhodes

Jonathan Rhodes maakt ongerepte Americana uit Hollandse klei. Met een sound die leunt op roots en blues neemt Rhodes zijn publiek mee over stoffige landweggetjes naar het diepst van zijn hart. Up-tempo rootsrock komt samen met onverwachte akoestische ballads waardoor je de hele reis op het puntje van je stoel blijft zitten. Rhodes is een verhalenverteller die graag speelt met de spanning tussen tijdelijke rages en eeuwige waarde. Het resultaat zijn liedjes met ruwe randen die vooral eerlijk zijn. Denk aan Jason Isbell, Justin Townes Earle en Luke Winslow-King.

Timo de Jong

Timo de Jong maakt country- , folk en rock ‘n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderd keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

Cloudsurfers

Cloudsurfers is een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. Cloudsurfers combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake!

Tickets: https://neushoorn.nl/production/tour-de-poadia/