Katie Koss | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon
Cost: 11,-

Voor de van origine Oekraïense Katie Koss (Katja Poltavets) draait het allemaal om zelfontwikkeling en -reflectie. Met haar zwoele en soulful indiepop neemt ze je mee in haar zelfstudie. Ze onderzoekt zichzelf, verwondert zich over haar perspectief en reflecteert over onderwerpen als vrijheid, female empowerment, zelfbeschikking en multiculturaliteit.

Voor haar moderne en verhalende stijl zijn haar hese stem, signature gitaarspel en melodieuze bas de rode draad. Ze wordt daarin geïnspireerd door artiesten als Lianne la Havas, Arlo Parks en Leon Bridges. Voor haar ontwikkeling, om grenzen te verleggen en om nieuwe perspectieven te introduceren, geeft ze zich bloot in haar muziek. Voor anderen, maar vooral voor zichzelf.

In het najaar van 2022 bracht ze haar debuut EP i’m changing my mind uit, waarmee ze haarzelf én anderen uitdaagt om los te komen van vastgeroeste overtuigingen. Ze ging afgelopen jaar een unieke samenwerking met War Child aan, waarmee ze naar Moldavië reisde om met haar muziek gevluchte kinderen die het slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne een hart onder de riem te steken. 2023 trapte Katie af met een showcase op Eurosonic Noorderslag en liggen er nieuwe releases van haar werk in het verschiet. Nu komt Katie naar Simplon om samen de ziel te zalven.

KATIE KOSS
Zaterdag 20 mei
Deur open: 20:00 / Aanvang: 20:45
Tickets: €11.-
Tickets verkrijgbaar via: https://simplon.nl/events/katie-koss/