KEI x Usva Bandcontest | Simplon

Tijd:  - 
Locatie: Simplon, Groningen
Cost: Gratis

Op 2 april is het weer tijd voor de KEIxUsva Bandcontest in Simplon!

We hebben vier diverse en fantastische bands geselecteerd om te battlen voor de volgende prijzen: een kans om op te treden tijdens de KEI-week en UsFest! Onze jury kiest de one and only winnaar!

Je kunt de volgende bands zien optreden op de Bandcontest:

State of the Art is een 3-koppige Nederlandse Blues en Funk band uit Groningen en Drenthe. De band ontstond begin 2023 uit een verzameling Funk-liefhebbende bluesjongens die elkaar ontmoetten op lokale jamsessies en die allemaal maar geen genoeg konden krijgen van Stevie Ray Vaughan, Gary Clark jr. en Cory Wong. Deze unieke mix van genres resulteert in hard-hitting grooves en soulvolle melodieën met veel energie en een goede band met het publiek.

MOMSNAME is een Indie popband uit Leeuwarden. Wat ooit begon als een soloproject van Esmee Thiescheffer is uitgegroeid tot een volwaardige band. Haar serene zang wordt aangevuld door bandleden Joep, Sander en Dirk om een dromerig en melancholisch geluid te creëren. Deze componenten nemen je mee naar een zachte, troostende maar soms ook droevige plek.

Basement Four is een band die meer dan 4 jaar samen gespeeld heeft. Ze schrijven hun eigen liedjes en hun favoriete manier van spelen is door te jammen en instrumentale pop en jazz te maken. De laatste tijd zijn ze vooral gefocust op het combineren van rapmuziek met hun eigen instrumentale beats!

De boys van Be My Guest maken hardrock voor softies. Punky drums, fuzzy riffs en catchy hooks ondersteunen de introspectieve teksten van songwriter Dae ten Veen, die in muziek kwijt kan wat anders maar een beetje vast gaat roesten.

Kom langs bij Simplon en geniet van een avond vol met live muziek!

Meer info