Klatwerk3 + Marcel Kapteijn & Aphranova / De Oosterpoort

Tijd:  -  -
Locatie: De Oosterpoort
Cost: 15,-

De Groningse bands Klatwerk3 en Aphranova delen hun liefde voor hedendaagse jazz. Boelo Klat, componist en pianist van Klatwerk3 is een samenwerking aangegaan met zanger Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp. Zij vinden elkaar in de puurheid en in de krachtige verbeelding van hun muziek. Aphranova brengt een mix van jazzpop met een funky fusion randje en ademt soms Noorse folk sferen, maar toont ook uptempo drum’n bass grooves. Beide presenteren hun albums met een dubbelconcert!

Boelo Klat presenteert zijn Duo CD ‘Magnolia’ met Marcel Kapteijn, aangevuld met bas en drums.
Aphranova presenteert de CD ‘ The Crossing’.

Klatwerk3 + Marcel Kapteijn
Boelo Klat, componist en pianist van Klatwerk3 is een samenwerking aangegaan met zanger Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp. Zij vinden elkaar in de puurheid en in de krachtige verbeelding van hun muziek. De samenwerking resulteert in een uniek, zeer afwisselend en boeiend programma. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud.

Aphranova
De Drents/Groningse band Aphranova brengt een mix van jazzpop met een funky fusion randje en ademt soms Noorse folk sferen, maar toont ook uptempo drum’n bass grooves. Op hun debuutalbum, ‘The Crossing’, vormen elementen als identiteit, relativering en verbinding een rode draad. Frontvrouw Angelique van Os heeft zich tijdens diverse trips als reisjournalist laten inspireren door de kracht van de natuur, door de leegte, uitgestrekte landschappen en de rust.

Klik hier voor het Facebookevenement