Komt Goud met HISTER | Der Aa-Theater

Tijd:  - 
Locatie: Der Aa-Theater, Groningen
Cost: 11,-

In mei won HISTER het Grunneger Laidjesfestival in het Der Aa-Theater. Het indierockduo uit Groningen bracht vlak daarna hun debuut-EP uit bij Excelsior Recordings en trad na het winnen van de prijs veel op. Nu zijn ze terug in hetzelfde theater met een show waarbij de band zelf optreedt en daarnaast allerlei gasten uitnodigt.

De avond opent met een talkshow met gasten Jasper Staal en Arnold Veeman. Jasper zal iets vertellen over het boek dat hij gemaakt heeft over zijn vader Ede Staal. Arnold Veeman vertelt over zijn muzikale plannen van het komende jaar en over het nummer dat hij speciaal voor HISTER heeft geschreven. Dit nummer zullen ze ook samen live spelen.

Naast HISTER treden verder de acts Fred Goverde en traumahelikopter op.

Arnold Veeman werkt als componist voor films, is orchestrator, songwriter, tekstschrijver en voert zijn eigen muziek en liedjes uit. Hij werkte samen met vele grote artiesten zoals Lilian Vieira, dirigenten (o.a. Otto Tausk, Jurjen Hempel en Fabrice Bollon), ensembles en orkesten.

Fred Goverde maakt prikkelende poëzie met een flinke dosis garagerock, ADHD-energie en veel lawaai. Deze avond treedt hij solo op en laat de eigenwijze songwriter het lawaai even voor wat het is. ‘EENZAAM IN MIJN EIGEN GELIJK’ is een persoonlijke, meeslepende show waarin de liedjes voor zich spreken.

traumahelikopter werd in 2010 opgericht door Mark Lada, Daan van Dalen en Roel van Merlot. In 2012 tekenden ze een contract bij Excelsior Recordings en begonnen ze met het opnemen van hun debuutalbum. Inmiddels leunt het eigenzinnige trio al meer dan tien jaar op een van de meest pure fundamenten van een band: vriendschap. Ze schrijven liedjes die spreken tot de herrieschopper vooraan in de pit, maar evengoed tot de introverte zwever achterin de zaal.

Meer info